close
Rulada din slanina

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulada din slanina.

Lista de ingrediente:

-5-6 catei de usturoi;

-250-300 grame carne tocata;

-sare;

-boia de ardei dulce;

-1 kilogram slanina de 2 centimetri grosime;

-1 morcov;

-coji de ceapa;

-piper macinat.

Citeste si: Rulada din carne de pui si omleta

Cum se prepara:

1. Slanina se spala si se pune pe un prosop de hartie.

2. Se freaca cu condimente.

3. Usturoiul se piseaza si se unge slaninca cu el.

Citeste si: Si usoara, si gustoasa! Prepara si tu aceasta rulada din foi de lipie si o sa ramai surprinsa de rezultat

4. Morcovul se curata si se radde, apoi acoperim slanina cu un strat de morcov, apoi cu carnea tocata, urmand sa rulam totul cat mai strans si sa o legam.

5. Luam o cratita si punem apa, apoi punem cojile de ceapa (o mana), sarea, urmand sa dam totul pe foc pana ajunge in punctul de fierbere.

6. Rulada se pune in apa clocotita si se lasa pentru 40 de minute.

7. Se scoate si se trece prin apa rece, apoi se lasa la racit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Rulada din carne de pui si omleta

Lista de ingrediente pentru omleta:

-100 grame cascaval tare;

-o lingura gris;

-3 oua;

-100 grame smantana.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-2 cepe mari;

-300-350 grame carne tocata de pui;

-sare, piper, dupa gust.

Citeste si: Rulada de ciocolata si cocos

Cum se prepara:

Prepararea omletei:

1. Se amesteca smantana, grisul, ouale si cascavalul.

2. Se pune deoparte compozitia.

Preprarea umpluturii:

1. Ceapa se toaca si se pune la prajit pana devine transparenta.

2. Se pune in recipientul de la blender si se piseaza, apoi se amesteca cu carnea su sarea, ceapa prajita si piperul.

3. Compozitia de pune intr-o tava de copt pe care am pus foaie de copt si am uns cu ulei.

4. Se baga la cuptor la 180 grade pana o sa prinda o culoarea rumena.

Citeste si: Rulada cu crema de nuci si cocos- nu necesita coacere

5. Se indeparteaza foaia de copt si se pune carnea peste tot.

6. Se ruleaza si se impacheteaza in folie de aluminiu.

7. Se baga la temperatura de 180 de grade pentru 40 de minute.

8. Se lasa la racit in folie.

9. Se taie dupa cum doriti.

BONUS:

Si usoara, si gustoasa! Prepara si tu aceasta rulada din foi de lipie si o sa ramai surprinsa de rezultat

Lista de ingrediente:

-1 ardei gras;

-2 castraveti marinati;

-150 grame sunca;

-1 ou;

-marar, dupa gust;

-4 foi de lipie;

-1 rosie;

-700 grame piept de pui;

-150 grame cascaval;

-maioneza, dupa gust.

Citeste si: Rulada cu crema de nuci si cocos- nu necesita coacere

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare.

2. Pieptul de pui si sunca se taie pai, apoi cascavalul il radem pe ochii mari ai razatoarei.

3. Rosia, ardeiul si castravetii se taie cubulete, iar mararul se toata.

4. Ingredientele se amesteca.

Citeste si: Incearca si tu cel mai usor mod de a prepara lipiile la tine in casa

5. Umplutura este gata.

6. Luam fiecare lipie si o ungem cu maioneza, apoi se pune umplutura si se ruleaza.

7. Luam o tava si o ungem cu ulei sau putem punem o foaie de copt.

8. Ruladele se pun in tava.

9. Se ung cu ou, apoi punem peste o hartie de copt, urmand sa bagam tava la temperatura de 180 grade pentru 15 minute.

Tags : bucataria romaneascarulada din slanina