close

Rulada de ciocolata si cocos

Rulada de ciocolata si cocos

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulada de ciocolata si cocos.

Lista de ingrediente pentru blat:

-50 grame zahar;

-20 grame faina;

-3 albusuri si 3 galbenusuri;

-20 grame amidon de porumb;

-20 grame cacao.

Lista de ingrediente pentru crema de ciocolata:

-75 grame frisca lichida + 9 grame de miere;

-150 grame ciocolata alba;

-225 grame frisca lichida.

Lista de ingrediente pentru sirop:

-20 grame sirop zahar + 10 grame apa.

Lista de ingrediente pentru decor:

-75 grame fulgi de cocos.

Citeste si: Invata sa prepari aceasta rulada cu fructe si o sa ramai uimita de gustul si simplitatea acesteia

Cum se prepara:

Prepararea cremei:

1. Se prepara seara.

2. Ciocolata se topeste la bain-marie, iar 75 grame de frisca se incalzeste.

3. Cand ciocolata s-a topit se pune frisca lichida si se amesteca repede.

4. Se adauga 225 grame frisca si amestecam, urmand sa acoperim recipientul si sa il bagam la frigider pentru o zi.

Prepararea blatului.

5. Albusurile se bag puma, apoi punem treptat zaharul.

6. Mixam pana devine o spuma tare.

7. Se pun galbenusurile si se amesteca.

8. Cernem in vas cacaoa, faina si amidonul.

9. Luam o tava de 35×25 centimetri si punem aluatul, urmand sa il bagam pentru 8 minute la 170 grade.

Citeste si: Invata sa prepari si tu aceasta rulada cu nuci si mac. Este foarte usoara si super delicioasa

10. Trebuie sa avem un blat elastic.

11. Se mixeaza crema din frigider.

12. Blatul se asaza pe un prosop si il insiropam, urmand sa asteptam cateva minute, apoi intindem uniform 3/4 din cantitatea de crema.

13. Peste se presara 55 grame fulgi de cocos.

14. Se ruleaza.

15. O invelim in prosop si o bagam la frigider pentru 60 de minute.

16. Se taie marginile prajiturii.

17. Se pune pe un platou si se pune restul de crema, urmand sa uniformizam.

18. Peste se pun fulgi de cocos si se baga la frigider pana o servim.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascarulada de ciocolata si cocos