close

Rulada cu ou si legume – Se prepara foarte usor

Rulada cu ou si legume – Se prepara foarte usor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

3 oua

2 morcovi

3 cartofi de marime medie

1 mar

200 gr mazare din conserva

20 gr gelatina

1 lingura zeama de lamaie

3 -4 linguri smantana mai grasa

6-7 linguri maioneza

1 lingura mustar

1 pahar supa de legume

putin piper negru macinat

sare

Mod de preparare:

Curata si spala morcovii si cartofii. Fierbe-i apoi in apa cu putina sare. Scurge-i de apa si taie-i in cubulete mici. Dizolva gelatina intr-un pahar de apa (apa in care au fiert legumele).

Curata marul, taie-l cubulete si stropeste-l cu zeama de lamaie. Amesteca paharul de supa de legume, in care ai pus gelatina, cu maioneza, smantana, mustarul, piperul si sarea. Omogenizeaza.

Fierbe ouale tari. Tapeteaza o tava cu folie alimentara.
Pune pe fundul tavii o parte din legumele taiate si marul. Aranjeaza-le cat mai bine. Pune ouale intregi (fara coaja, bineinteles), unul dupa altul. Acopera ouale cu restul de legume.
Toarna mixul cu gelatina, apoi baga in frigider pentru 2-3 ore.

Tags : bucataria romaneasca