close

Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulada cu lamaie si crema mascarpone.

Lista de ingrediente pentru blat:

-100 grame zahar;

-o lingura extract de vanilie;

-patru oua (doua oua + doua albusuri + doua galbenusuri);

-100 grame faina cernuta.

Lista de ingrediente pentru crema:

-125 grame mascarpone;

-un pliculet de zahar vanilat;

-coaja rasa de la lamaie;

-200 grame ricotta;

-50 grame zahar;

-zeama unei limete.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa care nu necesita coacere si este gata in doar 10-15 minute

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pune cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.

2. Ouale intregi se mixeaza cu vanilia, galbenusurile si zaharul, apoi se pune faina cernuta.

3. Albusurile se mixeaza spuma, apoi se pune usor in amestecul rezultat anterior.

4. Luam o tava pe care punem foaie de copt sau putem sa folosim o forma de silicon, apoi punem aluatul si il bagam la cuptor pentru 8 minute.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

5. Se pune un prosop peste aluat, urmand sa il lasam un pic la racit pentru cinci minute, apoi se ruleaza cu tot cu prosopul, urmand sa il lasam sa se raceasca pana ziua urmatoare.

Prepararea cremei:

6. Ricotta se combina cu mascarponele si zaharul vanilat.

7. Punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama de limeta si amestecam.

8. Blatul se unge cu crema rezultata, apoi se ruleaza strans.

9. Se lasa la rece pana ziua urmatoare, apoi se pudreaza cu zahar, urmand sa fie consumata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata o rulada super delicioasa care nu necesita coacere si este gata in doar 10-15 minute

Lista de ingrediente pentru aluat:

-patru linguri pudra de cacao;

-200 mililitri apa clocotita;

-400 grame biscuiti cu zahar;

-doua linguri zahar.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-150 grame zahar pudra;

-3-4 linguri lapte condensat;

-250-300 grame fulgi de cocos;

-150 grame unt.

Citeste si: Dureaza numai 15 minute sa o prepari si e fara coacere. Prajitura asta, la cat de buna e, o visezi si noaptea

Cum se prepara:

1. Maruntim biscuitii in blender.

2. Punem la bain-marie untul.

3. Se combina biscuitii cu pudra de cacao, apoi, daca vrem, punem un pic de zahar.

4. Luam un vas adanc si punem fulgii de cocos, zaharul pudra si untul topit.

5. Se amesteca si punem laptele condensat.

Citeste si: Tort de iaurt cu ananas – Cel mai gingas tort fara coacere, merita sa-l incercati

6. Amestecam foarte bine.

7. Luam o bucata de folie de staniol si o pudram cu zahar, urmand sa punem compozitia pe ea si sa uniformizam cu ajutorul unui sucitor.

8. Se face o forma dreptunghiulara sau patrata.

9. Se pune umplutura si uniformizam.

10. Se ruleaza, apoi punem un pic de zahar pudra, apoi o impachetam in folie de staniol.

11. Se baga la rece pentru doua ore.

Tags : bucataria romaneascarulada cu crema de mascarponerulada cu lamaie