close

Rosii murate in punga. O gustare magica

Rosii murate in punga. O gustare magica

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

ste o reteta simpla, rapida si delicioasa de preparare a rosiilor. Murarea lor dureaza aproximativ 24 ore. Haideti sa gatim!

INGREDIENTE: 1 kg de rosii (mici si destul de tari, ca sa nu se transforme in piure in timpul murarii si sa-si mentina forma); o legatura de marar proaspat si/sau 2 umbrele de marar; 5-6 catei de usturoi; o lingura rasa de sare (grunjoasa, neiodata); o lingurita cu varf de zahar; condimente — dupa gust (exemplu: jumatate de ardei iute sau ½ lingurita de boia de ardei iute, 8-10 boabe de piper negru, ½ lingurita de ierburi de Provence, ½ lingurita de amestec de piperi macinati/piper negru macinat); 2 pungi pentru congelarea alimentelor.

MOD DE PREPARARE: Spalati si uscati rosiile. Apoi crestati-o pe fiecare la nivelul cotorului (dupa cum este prezentat in imaginea de mai jos) si puneti-le in punga. Daca doriti, puteti pur si simplu sa taiati „capacelele” rosiilor: dar trebuie sa luati in consideratie faptul ca astfel ele vor elimina foarte mult suc.

Maruntiti mararul si puneti-l in punga cu rosiile. Taiati aleator usturoiul si adaugati-l in punga. Adaugati condimentele, sarea si zaharul. Legati bine punga, lasand putin spatiu liber in ea si amestecati-i cu grija continutul (timp de 20-30 secunde), straduindu-va sa nu presati rosiile. Apoi puneti punga cu rosiile intr-o alta punga, pe care nu este necesar sa o legati prea strans. Asezati-o pe o farfurie, ca sa evitati eventuala scurgere a sucului pe masa si lasati rosiile sa se mureze la temperatura camerei, pe parcursul a 24 ore. Rosiile murate in acest fel pot fi pastrate timp de 2-3 zile, la frigider. Insa, cel mai probabil, ele nu vor „supravietui” atat de mult.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!