close

Roșii marinate pentru iarnă după o rețetă deosebită. Dispar de pe masă cât ai clipi din ochi!

Roșii marinate pentru iarnă după o rețetă deosebită. Dispar de pe masă cât ai clipi din ochi!

INGREDIENTE

– 2.5 -3 kg de roșii

– 4-5 crenguțe de morcov (pentru 1 borcan)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ (2 BORCANE DE 3 L)

– 2.5 l de apă

– 10 linguri de zahăr

– 2.5 linguri de sare

– 175 ml de oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Sterilizați borcanele și capacele.

2. Puneți frunzele de morcov în borcane, apoi așezați roșiile, agitând borcanele, ca să fie mai puține goluri, turnați deasupra apă clocotită și acoperiți borcanele cu capace. Puteți pune deasupra un prosop și lăsați să se încălzească timp de 15 minute.

3. Scurgeți apa în cratiță, aduceți la fierbere, adăugați sarea și zahărul, fierbeți marinada timp de 3 minute, apoi turnați oțetul și turnați marinada clocotită în borcane, capsați borcanele și întoarceți-le cu susul în jos.

sursa