close
1-2

INGREDIENTE:

piele de curcan gatita cu o zi inainte
8 fire de cimbru proaspat
1 ceapa
1 praz
2 tulpini de telina
ulei de masline
1.4l supa organica de pui sau legume
300g orez pentru risotto Arborio
125ml Prosecco
300g carne de curcan gatita cu o zi inainte
100ml suc de curcan
50g parmezan
25g unt
1 lingura de mascarpone
ulei de masline extra virgin (optional)

MOD DE PREPARARE:

Pune pielea de curcan ramasa intr-o oala cu capac pe foc mediu, pana devine super crocanta, intorcand-o pe jumatate. Cand devine aurie, adauga frunzele de cimbru pentru 10 secunde, apoi scoate-le pe o farfurie si lasa oala deoparte.
Curata ceapa, spala prazul si telina apoi toaca-le. Pune oala in care ai prajit pielea de curcan inapoi pe foc mediu si adauga legumele. Gateste-le 10 minute, amestecand ocazional si poti adauga putin ulei, daca este nevoie. Pune supa la fiert intr-o alta oala pe foc mic. Adauga orezul peste legumepentru cateva minute, apoi adauga Prosecco. Lasa-l cateva minute, apoi adauga supa treptat. Amesteca ocazional timp de 17 minute, pana cand orezul este gatit dar si-a pastrat forma. Intre timp, toaca carnea de curcan si adaug-o peste orez la jumatatea celor 17 minute. Reincalzeste sucul de curcan ramas si pune-l intr-un borcan pe masa.

Cand risottoul este gata, adauga destula supa astfell incat sa aiba textura potrivita, apoi ia oala de pe foc. Rade majoritatea parmezanului pe deasupra si bate-l cu untul si branza mascarpone, apoi asezoneaza dupa gust. Pune capacul si pune oala pe masa. Imparte rissotoul in farfurii, facand loc in mijlocul fiecarei portii pentru sosul de curcan fierbinte, apoi pune bucatele de piele crocanta si cimbru deasupra. Finiseaza cu putin parmezan pe deasupra si putin ulei de masline, daca vrei.