close

Reteta simpla de langosi cu telemea

Reteta simpla de langosi cu telemea

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Nu iti va lua prea mult timp sa pregatesti aceasta reteta simpla de langosi, iar rezultatul va merita cu siguranta asteptarea.

Ingrediente:

150 ml apa calduta
250 g faina
1 praf de sare
2 cani ulei
2 linguri zahar
½ cub drojdie proaspata
200 g telemea rasa
ketchup sau alte sosuri, dupa gust
Mod de preparare – Reteta simpla de langosi:

Dizolvi drojdia, apoi o amesteci cu apa calduta, sarea si zaharul. Adaugi faina si framanti bine aluatul. Il transferi intr-un vas uns cu ulei si il lasi acoperit la dospit aproximativ 30 de minute. Rupi bucati din aluat si le aplatizezi ca pe niste turtite, apoi le rumenesti intr-o tigaie pe ambele parti in uleiul incins, pana devin aurii. Le servesti calde cu telemea, ketchup sau alte sosuri.

Citeste si reteta de cornulete cu branza si salata
Gata in numai trei sferturi de ora, aceste cornulete sunt gustarea delicioasa, la amiaza!

Ingrediente (8 portii):

800 g aluat de patiserie
frunze de salata
400 g telemea
4 ciuperci champignon
1 lingura unt
oregano
piper
2 linguri
suc de rosii
seminte de dovleac
Mod de preparare:

Se spala ciupercile, se rup coditele, se taie felii si se soteaza in unt. Se intinde aluatul, se mai subtiaza cu sucitorul si se taie patrate potrivit de mari. Se pun pe fiecare patrat doua felii de ciuperci, salata rupta bucati, cubulete de telemea si se presara oregano si piper.

Se suprapun doua colturi (ca in imagine), se lipesc bine si se asaza aperitivele in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu putin suc de rosii, se presara cu seminte de dovleac si se coc, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, pana devin aurii.

preluat de pe clickpoftabuna

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!