close

Reteta pas cu pas – Paste cu sos de ardei copti

Reteta pas cu pas – Paste cu sos de ardei copti

Cand ai pofta de o portie delicioasa de paste, asezoneaz-o cu un sos apetisant de ardei copti si parmezan, pentru o masa copioasa si satioasa.

Ingrediente:

250 g paste
230 g piept de pui, taiat bucatele
1 lingura ulei
1 catel de usturoi, pisat
450 g ardei copti
120 g smantana degresata
patrunjel tocat
sare
piper
parmezan ras, dupa gust

Citeste si

Mod de preparare:

Pregatesti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi, le clatesti cu apa rece si dai deoparte. Tai jumatate din cantitatea de ardei bucatele mici. Dai restul de ardei la blender pana cand se formeaza o pasta.
Intr-o tigaie, rumenesti intr-o lingura de ulei incins pieptul de pui, aproximativ 5 minute, la temperatura medie. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust.

Amesteci cu usturoiul inca 30 de secunde. Adaugi ardeii feliati, pasta de ardei si smantana.
Lasi pe foc, amestecand din cand in cand, aproximativ 10 minute sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Combini cu pastele si patrunjel.
Servesti cu parmezan.