close

Reteta de ciuperci cu usturoi. Irezistibile in Postul Pastelui

RETETA de ciuperci cu usturoi. Irezistibile in Postul Pastelui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

800 g ciuperci, curatate si taiate felii
2 linguri ulei de masline
10 catei de usturoi maruntiti
200 ml vin alb sec
o jumatate de legatura patrunjel tocat
sare si piper

Mod de preparare:

Uleiul se incinge intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, pana incepe sa se inmoaie.
Se pun ciupercile. Se gatesc 10 minute in ulei, apoi se adauga vinul. Se lasa pe foc 15-20 de minute, pana se evapora apa lasata si ciupercile capata o culoare aramie. Din cand in cand se amesteca, avand grija sa nu se prinda de cratita, recomanda site-ul feellikecooking.ro.
Cand sunt aproape gata, se potrivesc de sare si piper. La final se adauga patrunjelul. Ciupercile se servesc calde.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!