close

Reteta ca la mama acasa – Nu am mai mancat pana acum nici o prajitura asa pufoasa, care sa aiba o crema atat de fina. Va rog, incercati reteta si veti cunoaste gustul desavarsit. Te lingi pe degete de buna ce e

Reteta ca la mama acasa – Nu am mai mancat pana acum nici o prajitura asa pufoasa, care sa aiba o crema atat de fina. Va rog, incercati reteta si veti cunoaste gustul desavarsit. Te lingi pe degete de buna ce e

O prajitura delicioasa cu care iti vei bucura toata familia si musafirii care au norocul sa vina pe la tine atunci cand o faci! Iata cum se prepara:

Ingrediente:

– 500 gr aluat de foietaj din comert

– 100 gr zahar pudra

– 2 pachete zahar vanilat

– 800 ml lapte

– 2 galbenusuri

– 2 pachete de budinca

– 250 gr unt

– 350-500 ml frisca lichida (in functie de cat de mare doriti sa fie stratul de frisca)
– ciocolata menaj pentru glazura(in functie de preferinte)

Mod de preparare:

1. Foietajul se scoate din ambalaj si se taie in jumatate. Una din jumatati se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pana cand capata o culoare aurie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

2. Se repeta acelasi lucru si cu cea de-a doua jumatate. In timp ce aluatul se raceste,se prepara crema. Laptele se pune intr-o oala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si budinca si se pune la fiert. Se adauga galbenusurile de ou si se fierbe in continuare. Cand este gata, indepartati vasul de pe foc si lasati crema sa raceasca.

3. Se bate untul spuma si se adauga in crema racita. Intindeti crema peste aluatul copt. Bateti tare frisca pana nu mai cade de pe lingura. Crema acoperiti-o cu un strat de frisca si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se toarna ciocolata topita pe deasupra si se da prajitura la rece.