close

Reteta bunicii face furori ori de cate ori o prepar – Cornulete fragede si pudrate cu zahar

Reteta bunicii face furori ori de cate ori o prepar – Cornulete fragede si pudrate cu zahar

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Pentru nostalgicii care vor sa se bucure din nou de gustul copilariei, va propunem reteta cornuletelor fragede cu nuca. Simplu de preparat, acestea vor strange intreaga familie la masa.
Ingrediente: Pentru aluat: 250 game untura 500 grame faina 6 galbenusuri 1 praf de sare 3-4 linguri smantana Pentru umplutura: 6 albusuri 300 grame nuca macinata 300 grame zahar 3 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare: Pentru aluat amesteci toate ingredientele, dupa care framanti aluatul pana se desprinde de bol. imparti aluatul in 8, apoi intinzi fiecare bucata si o tai in 10 bucati. Pentru umplutura bati spuma tare albusurile. Adaugi nuca si amesteci usor, apoi zaharul si omogenizezi. Umpli bucatile de aluat, le pui intr-o tava si le coci. Cand sunt gata, le pudrezi cu zahar.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!