close

Rasfata-te cu un tort inedit de nuca si crema de cafea, cappuccino si frisca

Rasfata-te cu un tort inedit de nuca si crema de cafea, cappuccino si frisca

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort de nuca.

Lista de ingrediente pentru blat:

-2 galbenusuri;

-6 linguri nuca macinata;

-7 linguri faina;

-un plic praf de copt;

-5 albusuri;

-6 linguri de zahar;

-10 linguri de lapte;

-un varf cutit de sare;

-o lingurita de cacao.

Lista de ingrediente pentru crema de cappuccino:

-600 mililitri lapte;

-40 grame amidon;

-3 plicuri cappuccino;

-250 grame unt cu 85% grasime;

-4 galbenusuri;

-150 grame zahar;

-25 grame faina;

-un praf de sare.

Lista de ingrediente pentru crema:

-80 grame zahar pudra;

-100 mililitri cafea solubila;

-200 grame unt tinut la temperatura camerei;

-4 galbenusuri;

-3 linguri lapte;

-3 lingurite de ness.

Alte ingrediente:

-150 grame sirop din compot;

-250 grame frisca.

Citeste si: Un tort gustos cu nuca si bezea

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Un praf de sare il mixam cu albusurile pana devin spuma, apoi se pune treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana s-a dizolvat si vom obtine o spuma tare.

2. Se pun galbenusurile cate unu, apoi se amesteca si se pune praful de copt combinat cu faina, nucile si cacaoa.

3. Se amesteca de sus in jos pana o sa avem un aluat omogen, apoi se toarna laptele caldut si se amesteca pentru 2-3 minute.

4. Luam o tava de 24×30 centimetri pe care punem foaie de copt, apoi turnam aluatul si il bagam la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.

5. Cand este gata se lasa la racit, apoi se laie in 4 foi identice si subtiri.

Prepararea cremei de cafea:

6. Nessul si cafeaua se dizolva in apa calda.

7. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana o sa aiba consistenta unei creme.

8. Se pune impreuna cu cafeaua peste lapte, apoi se pun la bain-marie si se lasa pana o sa inceapa sa fiarba, amestecand neintrerupt.

Citeste si: Tort cu nuca! special pentru zile de nastere! un deliciu!

9. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se lasa la racit, iar cand este racit bine se bate untul pana o sa se inchege bine.

Prepararea cremei de cappuccino:

10. Praful de sare se mixeaza cu galbensurile si cu zaharul.

11. Se pune amidonul stins cu un pic de lapte rece si faina, apoi amestecam bine.

12. Se pune laptele sa se incalzeasca, urmandd sa il diluam cu cappuccino, apoi punem crema la foc minim pana o sa avem consistenta unei budinci, amestecand neintrerupta.

13. Se ia de pe foc si se lasa la racit complet, apoi se pune untul cubulete si se mixeaza.

Montarea tortului:

14. Prima foaie de blat se asaza pe un platou intins, apoi se pune siropul si intindem jumatate din cantitatea de crema de cappuccino, apoi asezam a doua foaie de blat pe care o insiropam si intindem un start considerabil de crema de cafea, apoi asezam peste aceasta alta foaie de blat insiropata, urmand crema de cappuccino si ultima foaie de blat.

15. Ultima foaie de blat o decoram cu frisca peste tot (+marginile).

16. Se baga la rece pentru 2-3 ore.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort cu crema de cafeatort cu crema de cappuccinotort cu friscatort de nuca