close

Putini stiu reteta asta. Cel mai gustos si mai crocant snitel. Am ”furat” reteta de la o vecina si mereu fac cate o farfurie cu varf

Putini stiu reteta asta. Cel mai gustos si mai crocant snitel. Am ”furat” reteta de la o vecina si mereu fac cate o farfurie cu varf

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Cu siguranta, ai citit o multime de retete de snitel pana acum. Insa niciuna nu este la fel de gustoasa si de crocanta ca aceasta. Adauga garnitura de cartofi la cuptor si serveste cu lamaie. Este reteta perfecta.

Ingrediente:

600g cartofi noi/mici
2 linguri de ulei
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
4 fripturi de porc sau vitel (300g fiecare)
50g unt
50g untura
1 lamaie
Jumatate de legatura de patrunjel
Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Imbraca bine cartofii in ulei, sare si piper. Pune intr-o tava si coace timp de 40 de minute. Intoarce-i de cateva ori, pana cand devin aurii peste tot. Separa ouale in doua vase mari si bate albusurile pana cand sunt spumoase.

Foloseste o furculita pentru a amesteca galbenusurile. Pune faina intr-un alt vas si pesmetul in alt vas, alaturi de pudra cayenne. Asezoneaza si cu sare si piper. Pune o folie alimentara pe un tocator si aseaza carnea. Acopera cu alta folie si bate carnea pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru.

Tavaleste fiecare bucata de carne in faina, apoi in galbenus, apoi in albus si la final in pesmet. Adauga untul si untura intr-o tigaie mare si incalzeste pana cand se formeaza o spuma. Adauga fripturile si prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte. Scurge uleiul in exces si adauga snitelele pe farfurii. Toaca patrunjelul, adauga cartofii si serveste suc de lamaie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!