close

Pur si simplu aceasta prajitura de ciocolata o sa te surprinda imediat prin gustul si simplitatea ei

Pur si simplu aceasta prajitura de ciocolata o sa te surprinda imediat prin gustul si simplitatea ei

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura cu ciocolata.

Lista de ingrediente:

-75 grame pudra de cacao;

-sare, dupa gust;

-65 mililitri ulei floarea-soarelui fara miros;

-jumatate lingura extract de vanilie;

-225 grame faina;

-o lingurita bicarbonat de sodiu;

-200 grame zahar;

-250 mililitri apa;

-1/4-1/2 lingurita cafea solubila;

-o lingura otet de vin.

Citeste si: Prajitura de biscuiti, crema de smantana si fructe care nu necesita coacere

Cum se prepara:

1. Cuptorul se seteaza la temperatura de 180 de grade, apoi luam o tava si punem foaie de copt, urmand sa o ungem cu ulei de floarea-soarelui si sa presaram faina.

2. Se combina pudra de cacao, sarea, faina si bicarbonatul de sodiu.

3. Se combina uleiul, otetul, zaharul, apa si cafeaua, apoi se mixeaza pana se topeste zaharul.

Citeste si: Cine a gustat din aceasta prajitura, a spus ca e cea mai buna. Umplutura e foarte cremoasa

4. Se amesteca cele doua compozitii.

5. Punem aluatul in capa tapetata si o bagam la cuptor la temperatura de 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.

6. Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se consuma.

7. Se poate decora cu glazura/crema de ciocolata/ciocolata rasa.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prajitura de biscuiti, crema de smantana si fructe care nu necesita coacere

Lista de ingrediente:

-500 grame smantana fermentata;

-fructe (kiwi, portocala, banane), dupa gust;

-180-200 grame biscuiti „petit beurre”;

-100-150 grame zahar.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Cum se prepara:

Prepararea cremei:

1. Zaharul se mixeaza impreuna cu smantana la putere ridicata cu miscari circulare.

2. Fructele se taie in felii.

3. Luam o tava si punem pe fundul acesteia folie de plastic, apoi se asaza fructele si se pune cateva linguri din crema de smantana.

Citeste si: Dureaza numai 15 minute sa o prepari si e fara coacere. Prajitura asta, la cat de buna e, o visezi si noaptea

4. Se pune un strat din biscuiti.

5. Se repeta procedura pana cand se termina straturile.

6. Ultimul strat il reprezinta biscuitii.

7. Se baga la rece pana ziua urmatoare, apoi se pune pe un platou, urmand sa scoatem folia de plastic si sa il taiem dupa preferinte.

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu ciocolata