close

PUI DELICIOS IN STIL GRECESC

5-2

INGREDIENTE:

1 ardei rosu
6 cepe verzi
20g masline negre
100g rosii cherry
170g cuscus
1/2 castravete
2 piepti de pui
ulei de masline
1 lingurita de oregano uscat
1 lamaie
100g iaurt natural
1/2 legatura de menta (15g)
1 morcov
ulei de masline extra virgin

MOD DE PREPARARE:

1.Umple o oala mica cu apa, pune-o pe foc mediu si da-o in fiert.
2.Intre timp, taie pe jumatate, scoate semintele si toaca ardeiul. Curata si feliaza ceapa verde. Scoate semintele maslinelor si toaca-le. Taie rosiile cherry pe jumatate, apoi pune totul intr-un bol mare si lasa-l deoparte.
3.Pune cuscusul intr-un bol, umple-l cu 250ml apa clocotita, acopera-l cu o farfurie si pune-l deoparte.
4.Intre timp, da castravetele pe razatoare intr-un bol mic, adauga un varf de sare si lasa-l 5 minute.
5.Pune puiul pe o farfurie. Adauga 1 lingurita de ulei de masline, oregano si un varf de piper negru. Rade coaja de lamaie pe deasupra si intoarce puiul.
6.Cu mainile curate, stoarce castravetele deasupra chiuvetei , apoi pune-l inapoi in bol. Adauga iaurtul, suc de lamaie si un varf de piper. Pune jumatate din frunzele de menta tocate in combinatia cu iaurt.
7.Curata morcovul si feliaza-l in fasii cu un speed-peeler. Pune-l intr-un bol mic, asezoneaza cu sare, piper si suc de lamaie.
8.Incalzeste o tigaie pe foc mediu-mare.
9.Intre timp, zdrobeste cuscusul cu o furculita si adauga legumele taiate impreuna cu restul de menta. Adauga 2 lingurite de ulei de masline extra virgin si sucul de la jumatate de lamaie. Amesteca si asezoneaza dupa gust cu piper negru.
10.Pune puiul in tigaia imcinsa si prajeste-l 10 minute, intorcandu-l din cand in cand, apoi taie-l in fasii.
11.Imparte cuscusul in farfurii, apoi pune deasupra salata de morcovi si puiul.Serveste cu sosul tzatiki.