close

Propolisul, darul nepretuit al albinelor pentru noi, oamenii

Propolisul, darul nepretuit al albinelor pentru noi, oamenii

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Propolisul este darul nepretuit al albinelor pentru noi oamenii. Proprietatile sale sunt uimitoare. De altfel, toate produsele apicole sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra. Albinele au cu adevarat grija de sanatatea noastra, pentru ca propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale.

Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat, in acelasi timp, cel mai puternic medicament antiinfectios cunoscut, fiind totodata un aliat natural puternic in lupta cu raceala si gripa. Calitatile deosebite ale propolisului sunt date, in principal, de continutul sau bogat in flavonoide, compusi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor si au puternice proprietati antioxidante, antifungice si antibacteriene.

Excelent antiviral, antiinflamator, propolisul stimuleaza formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru intarirea sistemului imunitar. Are, de asemenea, actiune analgezica, antiinflamatoare, antimicrobiana, anestezica si cicatrizanta, este eficient in tratarea febrei, racelii si gripei, virozelor respiratorii, tusei, bronsitei, pneumoniei, faringitei, sinuzitei, gastritelor si ulcerului de stomac, colitei, enterocolitei, parazitilor intestinali, infectiilor reno-urinare, precum si in tratarea eczemelor infectioase, micozelor, ranilor deschise si arsurilor, gingivitei, parodontozei si altor probleme ale cavitatii bucale.

De altfel, studiile recente arata ca propolisul distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite si alte 30 de tipuri de virusuri. Mai mult, propolisul actioneaza eficient impotriva bacteriilor daunatoare, fara a le distruge pe cele bune, cum se intampla cu antibioticele obisnuite.

Propolisul are actiune dezinfectanta si antiinflamatoare, fiind utilizat pentru tratarea aftelor, gingivitei, abceselor dentare, parodontozei sau pentru calmarea durerile gingivale si de dinti. El este totodata si o alternativa naturala pentru tratarea ulcerelor si gastritelor.

Propolisul stimuleaza in acelasi timp refacerea tesuturilor afectate de taieturi, rani si in special de arsuri, accelerand totodata procesul de regenerare a celulelor sanatoase.

De asemenea, propolisul nu provoaca efecte secundare, stimuland buna functionare a organismului, in general.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!