close

Preparați cartofi pai fără ulei și fără efecte negative asupra sănătății

Preparați cartofi pai fără ulei și fără efecte negative asupra sănătății

INGREDIENTE

– 5-7 cartofi noi

– 2 albușuri de ou

– sare după gust

– boia dulce măcinată după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cartofii și tăiați-i fâșii cu grosime de 1 cm.

2. Bateți albușurile până se va forma spuma.

3. Adăugați sarea, boiaua dulce și piperul negru, amestecați.

4. Puneți cartofii într-un bol adânc, adăugați albușurile de ou și amestecați bine, ca fiecare fâșie de cartof să fie acoperită uniform cu albuș de ou.

5. Încălziți cuptorul la 200-220 de grade. Tapetați tava cu hârtie de copt, așezați cartofii uniform și coaceți-i la cuptor timp de 7-10 minute, apoi scoateți hârtia și coaceți cartofii pe tavă până se vor rumeni.

sursa