close

Prepararea mierii de papadie in conditii casnice – Bogata in microelemente si vitamine folositoare noua

s604x0_miere_de_papadie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

2 maini de flori de papadie
un litru de apa rece
1 kg zahar nerafinat
1/2 de lamaie taiata felii
Mod de preparare:

Florile de papadie se pun la fiert, la foc mic, intr-un litru de apa rece. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se ia oala de pe foc si se lasa pana a doua zi. Se strecoara siropul printr-o sita. Se amesteca lichidul cu 1 kg de zahar nerafinat si feliile de la o jumatate de lamaie (fara coaja). Siropul se pune iar pe aragaz, la foc mic. Se lasa pe foc pana cand se stabileste consistenta lui: nici prea gros, nici prea subtire.

preluat de pe petitchef

Citeste si Papadia – Beneficii pentru sanatate
In mod traditional, papadia a fost folosita ca diuretic dar si pentru probleme medicale cum ar fi afectiuni hepatice sau dezechilibre ale presiunii arteriale. Papadia proaspat culeasa sau sub forma uscata, este folosita ca un stimulent al apetitului alimentar si pentru ameliorarea unui stomac deranjat.

Radacina de papadie poate actiona ca un laxativ usor si este utilizata pentru a imbunatati digestia. Unele cercetari preliminare, sugereaza ca papadia poate ajuta si la imbunatatirea functiei ficatului si a vezicii biliare.

Studii de laborator, asupra soarecilor, sugereaza ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si la reducerea colesterolului total si a trigliceridelor, crescand valorile colesterolului bun la soarecii care sufereau de diabet zaharat. Nu toate studiile pe animale au avut ca rezultat un efect pozitiv al papadiei privind controlul zaharului din sange. Sunt necesare studii ample pentru a confirma aceste beneficii si la oameni.

Alte utilizari
Cand frunzele si florile de papadie sunt introduse intr-o punga de hartie impreuna cu alte fructe necoapte, acestea elimina gas etilen care ajuta la maturarea rapida a celorlalte fructe. Din frunze si radacini se poate obtine, de asemenea, un lichid alimentar natural.

O lotiune cosmetica pentru piele se obtine prin distilarea frunzelor de papadie in apa si este utilizata pentru a curata pielea, fiind eficienta in indepartarea pistruilor.

Utilizare

– Pentru copii – Adresati-va medicului inainte sa oferiti unui copil suplimente care contin papadie, pentru ca medicul sa va poata informa care sunt dozele optime pentru cei mici. Consumul de papadie (in orice forma) in alimente este considerata sigura chiar si in cazul copiilor.
– Pentru adulti – Consultati medicul pentru a va ajuta sa determinati doza potrivita pentru dvs. Unele dozaje traditionale includ:
Infuzie cu frunze uscate: 1-2 lingurite, de 3 ori pe zi. Se toarna apa fierbinte peste frunzele uscate de papadie, care se scufunda in apa fierbinte timp de 5-10 minute. Beti conform indicatiilor stabilite de medic.
Decoct de radacina uscata: 1-2 lingurite, de 3 ori pe zi. Adaugati radacinile de papadie in apa care fierbe si lasati-le la fiert timp de 5-10 minute. Se strecoara si se bea in cantitatile indicate de medic.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!