close

Prepara si tu aceasta reteta gustoasa de ciorba de perisoare perfecta pentru zilele in care esti in post

Prepara si tu aceasta reteta gustoasa de ciorba de perisoare perfecta pentru zilele in care esti in post

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ciorba de perisoare.

Lista de ingrediente:

-un pastarnac;

-o jumatate de bucata de telina;

-o ceapa de marime medie;

-frunze de leustean si patrunjel;

-2 morcovi mari;

-o radacina de patrunjel;

-un ardei rosu gras;

-zeama de lamaie/bors.

Lista de ingrediente pentru perisoare:

-100 grame orez alb sau basmati;

-3 linguri seminte de in macinate;

-2-4 linguri faina de grau;

-2 cepe mari;

-100 grame granule de soia fiarta;

-4 linguri de fulgi de ovaz;

-condimente, dupa gust.

Citeste si: Ciorba de perisoare din ciuperci. De post, foarte gustoasa si hranitoare

Cum se prepara:

1. Pastarnacul, morcovii si telina se taie in cubulete, apoi se pun la calit in putin ulei.

2. Luam o oala de 3-5 litri si punem ardeiul si ceapa intreaga, apoi saram si punem restul legumelor calite.

3. Se lasa la fiert pentru jumatate de ora, apoi punem borsul/zeama de lamaie.

Citeste si: Ciorba de perisoare ca la bunica

Prepararea perisoarelor:

4. Cepele tocate se calesc, apoi se pune peste ele orezul spalat.

5. Se lasa sa fiarba.

6. Se pun ingredientele care au ramas, apoi din amestecul rezultat se modeleaza perisoarele.

7. Se pun la fiert in apa cu sare, urmand sa le adaugam in supa.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Ciorba de perisoare ca la bunica

Ingrediente (4 portii):

4 costite de porc

1 morcov mare

30 ml ulei

2 cepe

1/2 telina mica

150 gr smantana

1 lingura faina

1 legatura de patrunjrel

sare si piper dupa gust

Pentru servit:

zeama de lamaie

Pentru perisoare:

250 gr carne tocata (amestec vita-porc)

1/2 ceapa

1 lingura orez

1 ou

1 lingurita gris

2 fire de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare:

Costitele se pun la fiert in 1,800 ml apa rece.

Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 40 min.

Zarzavatul se da pe razatoare si se caleste in ulei, pana se inmoaie.

Adaugam zarzavatul calit in supa si se mai lasa la fiert, cca 20 minute (pana sunt fierte).

Umezim mainile si formam perisoarele -bile de dimensiunea unei nuci. Se micsoreaza focul si punem perisoarele in supa.

Lasam la fiert cca 10 min, timp in care avem grija sa indepartam spuma formata.

Intr-un bol se amesteca smantana cu faina si adaugam treptat 3-4 polonice de supa fierbinte.

Turnam compozitia de smantana in oala cu supa amestecand continuu pentru a nu se branzi.

Se mai lasa cca 5 min la foc foarte mic (fara sa clocoteasca).

Se adauga patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu lamaie.

Tags : bucataria romaneascaciorba de perisoareciorba de post