close

Prepara si tu aceasta reteta foarte gustoasa, rapida, ieftina si pe placul tuturor!

Prepara si tu aceasta reteta foarte gustoasa, rapida, ieftina si pe placul tuturor!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aperitiv.

Lista de ingrediente:

-unt;

-2 lipii subtiri;

-1 galbenus + 1 lingura lapte;

Lista de ingrediente pentru prima umplutura:

-3 fire de marar;

-2 catei de usturoi;

-piper macinat;

-400 grame cartofi;

-jumatate lingurita de sare;

-100 grame cascaval;

-seminte de susan.

Lista de ingrediente pentru a doua umplutura:

-200 grame cascaval;

-2 linguri smantana;

-4 oua;

-1 legatura ceapa verde;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Acest aperitiv o sa iti uimeasca prietenii si familia! Prepara si tu aceasta salata din sfecla rosie si o sa ramai uimita de gustul e

Cum se prepara:

Prepararea primei umpluturi:

1. Cartofii se spala si se curata, apoi se pun intr-o oala cu apa, urmand sa fie pusi la fiert impreuna cu un pic de sare.

2. Se scurg de apa si se piseaza.

3. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu cartofii si cascavalul ras si verdeata tocata.

4. Se pun condimente dupa gust, apoi se amesteca.

5. O lipie mare se taie in dreptunghi de 13×18 centimetri.

6. Pe margine punem o portie de umplutura, apoi o intindem uniform si rulam, urmand sa repetam procesul cu restul bucatilor de dreptunghi.

Citeste si: Placinta Aperitiv

7. Luam o tava de copt pe care o ungem cu unt, apoi punem rulourile in tava.

8. Se bate o lingura de lapte cu un ou si se ung rulourile, urmand ca sa final sa presaram susan.

9. Se baga la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 200 de grade.

Prepararea celei de-a doua umpluturii:

10. Ouale se pun la fiert pentru 8 minute, apoi se lasa la racit si se decojez, urmandd sa le radem pe ochii mari ai razatoarei.

11. Cascavalul se rade pe ochii mari ai razatoarei, urmand ca ceapa verde sa o spalam si sa o tocam marunt.

12. Luam un vas si amestecam cascavalul, smantana, ouale si ceapa verde, apoi se condimenteaza.

13. Procedam la fel cu lipiile ca in cazul primei umplutrii, apoi le bagam la cuptor la acelasi timp si temperatura.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Acest aperitiv o sa iti uimeasca prietenii si familia! Prepara si tu aceasta salata din sfecla rosie si o sa ramai uimita de gustul ei

Lista de ingrediente:

-un castravete proaspat;

-cascaval, dupa gust;

-sare, zahar, piper, dupa gust;

-o sfecla rosie;

-ceapa verde, marar, dupa gust;

-usturoi, dupa gust;

-ulei de masline, dupa gust.

Citeste si: Am fiert sfecla rosie, cartof si morcov. O reteta deloc de neglijat

Cum se prepara:

1. Sfecla rosie se pune la fiert, apoi se lasa la racit.

2. Castravetele si sfecla se rad pe ochii mari ai razatoarei.

3. Usturoiul si verdeata se maruntesc.

Citeste si: Cum se prepara sfecla rosie ca sa trateze cateva boli!?

4. Ingredientele se combina, apoi se condimenteaza cu piper si sare.

5. Se pune putin sare, apoi ulei de masline.

6. Se pune deasupra cascaval ras (pe ochii mici ai razatoarei).

BONUS:

Placinta Aperitiv

Pentru aluat

400 g faina alba

100 g unt la temperatura camerei

200 g smantana

1 ou

1/2 lingurita sare

Pentru umplutura

500 g carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si
jumatate piept de pui)

3 cepe

2 oua

200 g smantana

2 frunze de telina

175 g cascaval

1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei

sare

piper macinat

1 lingurita marar uscat

Mai avem nevoie

2 galbenusuri pentru uns placinta

faina pentru infainat masa de lucru

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa
stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.

Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.

Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min).

Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura.

Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.

Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.

Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea.

Focul trebuie sa fie moderat.
Amestecam din cand in cand.
O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.
Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Taiem cascavalul cubulete.

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.

Asamblare placinta
Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.
Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului.
Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.
Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza).
La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.
Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.
Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)
Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.
Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.

Tags : aperitivbucataria romaneasca