close

Prepara aceste rulouri de cartofi cu smantana si o sa ramai uimita de simplitatea si de gustul lor.

Prepara aceste rulouri de cartofi cu smantana si o sa ramai uimita de simplitatea si de gustul lor.

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulouri de cartofi cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-250 grame apa fiarta;

-1 lingura zahar;

-ulei pentru prajit;

-3-4 cepe;

-1 ou (daca tineti post sa nu puneti);

-50 grame unt;

-550 grame faina (e posibil sa puneti mai putin, depinde de consistenta);

-4-5 cartofi medii;

-un praf de sare;

-250 grame ciuperci champignon;

-1 morcov;

-1 lingurita drojdie.

Citeste si: Rulourile copilariei noastre

Cum se prepara:

1. Se pun la fiert in apa cu sare cartofii curatati de coaja si spalati.

2. Cand s-au fiert se scurg si se maruntesc cu pisatorul, urmand sa lasam compozitia sa se raceasca.

3. Luam un recipient si punem apa calda, apoi punem zaharul, drojdia, sare si amestecam.

4. In acelasi recipient punem untul moale si cartofii, urmand sa amestecam foarte bine.

5. Adaugam faina treptat, apoi framantam aluat pana devine nelipicios si omogen.

6. Dupa aceasta, aluat se lasa sa creasca pentru 60 de minute intr-un loc cald.

Prepararea umpluturii:

7. Ciupercile se taie cubulete mari.

8. Ceapa se curata si se taie cubulete mari.

Citeste si: Trebuie sa incerci neaparat aceste rulouri cu mere, sunt extraordinare

9. Usturoiul se piseaza.

10. Morcovul se curata si se rade pe ochii medii ai razatoarei.

11. Toate legumele se pun la inabusit in ulei pana sunt gata, apoi se lasa la racit.

12. Peste blatul se lucru se presara faina, apoi se intinde aluatul in forma dreptunghiulara cu grosimea de 5 milimetri.

13. Pe marginea aluatului punem un strat de umplutura, apoi o rulam pana se termina stratul si o taiem bucati de 5-7 centimetri.

14. Se pune la marginea aluatului un strat de legume cu ciuperci, apoi o rulam la fel ca cea precedenta si o taiem in bucatele mai mici.

15. Se continua procedura pana cand nu o sa mai avem aluat.

16. Luam o tava pe care o tapetam cu foaie de copt, apoi asezam rulourile.

16. Fiecare bucatica se unge cu ou/ulei, apoi se baga la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 200 grade Celsius.

17. Aceste rulouri merg perfect cu smantana.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascarulouri cu ciupercirulouri de cartofi