close

Prajitura „TOSCA” incearca si tu! o sa iti placa!

4-2

INGREDIENTE:

BLAT:

8 albusuri
o cana zahar
80g mac
5 linguri faina
5 linguri nuca de cocos
o lingurita praf de copt
un praf de sare

CREMA:

500ml lapte
8 galbenusuri
o cana zahar
4 linguri amidon
50g unt
150ml frisca lichida
1 fiola esenta de vanilie

GLAZURA:

200g ciocolata cu lapte
50ml frisca lichida
50g unt

EXTRA:

200-250g biscuiti petit beurre
200ml cafea preparata

MOD DE PREPARARE:

1.Crema: se amesteca zaharul cu galbenusurile intr-o oala, se adauga amidonul si laptele, amestecand constant, apoi se pune oala pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa compozitia. Se lasa crema cateva minute la racit, apoi se adauga untul si esenta de vanilie, apoi se lasa la racit complet, apoi se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
2.Blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul, faina amestecata cu praful de copt, macul si nuca de cocos, amestecand de jos in sus pana la incorporare.
3.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat, se niveleaza si se baga in cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit.
4.Se tapeteaza tava in care a fost copt blatul cu folie alimentara, se pune blatul si se acopera cu crema racita complet.
5.Se inmoaie biscuitii in cafea si se asaza peste crema.
6.Glazura: se pun toate ingredientele intr-un vas si se topesc pe foc mic, apoi se toarna glazura peste biscuiti, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore inainte sa se portioneze.