close

Prajitura rapida cu visine – Si dulce, si acrisoara, exact asa cum imi place mie

Prajitura rapida cu visine – Si dulce, si acrisoara, exact asa cum imi place mie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Multi dintre noi adora deserturile cu visine. Aceste fructe ofera bucatelor un gust acrisor nemiapomenit. Insa nu intotdeauna avem suficient timp ca sa coacem un chec. Din acest motiv, v-am pregatit o reteta simpla de clafoutis de vara cu visine. Acest preparat este inventia francezilor, de care sunt foarte mandri. Desertul se prepara din ingrediente accesibile, insa gustul este unul extraordinar.

INGREDIENTE: 600 gr de visine; 30 gr de unt topit; 4 oua; 250 ml de lapte; 100 gr de faina; 100 gr de zahar; 12 gr de vanilie; un praf de sare.
MOD DE PREPARARE: Luati o forma de copt cu diametrul de 26 cm. O ungeti cu unt si o presarati cu 2 lingurite de zahar. Asezati visinile, fara samburi, in forma (puteti folosi visine conservate in suc propriu). Puneti toate ingredientele intr-un vas, le amestecati cu mixerul si turnati compozitia obtinuta peste visine. Coaceti checul timp de 40-45 de minute la temperatura de 180°С, pana capata o culoare maro-aurie.
Clafoutis-ul poate fi nu doar cu visine, ci si cu zmeura, caise, afine si multe alte fructe.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!