close

Prajitura FARA COACERE!! se face imediat si este foarte gustoasa!

5-2

Pentru blat avem nevoie de:

250 g biscuiți
150 g unt
zahăr după gust
1 fiolă esenţă de rom

Pentru umplutură avem nevoie de:

40 g gelatină
zahăr după gust
1 kg brânză proaspătă
400 ml frişcă lichidă
esenţă de vanilie după gust
500 ml smântână (20% grasime)
1 borcănel cu dulceaţă de afine

Pentru topping avem nevoie de:

300 ml frişcă
esenţe dupa gust
1 borcănel cu dulceaţă de afine

Mod de preparare:

Topim untul și adăugam biscuiții măcinaţi, zahărul şi esenţa de rom. Amestecăm bine şi omogemizăm compoziţia. Apoi, o turnăm într-o formă/tavă rotundă, cât mai uniform. Lăsăm tava la rece, pentru a se întări blatul, timp în care pregătim umplutura.

Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adăugând treptat zahărul, smântâna şi frişca mixată împreună cu esenţele după gust. Apoi, încorporăm gelatina (punem gelatina într-un vas cu 250 ml de apă rece şi lăsăm cam câteva minute să se înmoaie. Încălzim vasul uşor, pe baie de apă, amestecând pentru a se dizolva în totalitate) şi amestecăm uşor. Turnăm umplutura peste blatul de biscuiți și lăsăm la rece. Pentru topping, mixăm frişca împreună cu esenţele şi o adăugăm peste umplutură. O servim cu dulceaţă de afine!

Poftă bună!