close

Prajitura cu mere care nu are aluat

Prajitura cu mere care nu are aluat

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura cu mere.

Lista de ingrediente:

-un pahar faina;

-o lingurita jumatate praf de copt;

-3-5 linguri suc de lamaie;

-un pahar gris;

-un pahar zahar;

-cinci mere;

-un pahar lapte.

Citeste si: Iata prajitura cu mere care a uimit intreaga lume:

Cum se prepara:

1. Se combina zaharul, praful de copt, faina si grisul.

2. Se poate pune si un praf de sare.

3. Merele se curata de coaja si se scot semintele, urmand sa le radem pe ochii mari ai razatoarei.

4. Merele se stropesc cu suc de lamaie.

Citeste si:Prajitura cu mere

5. Luam o forma si o ungem cu unt, apoi pune uniform un pahar din aluat, apoi punem un strat de mere, apoi aluat si din nou mere.

6. Trebuie sa avem trei straturi.

7. Se pune laptele clocotit, urmand ca in final sa intepam prajitura din loc in loc.

8. Se baga la cuptor pentru 50 minute la temperatura 180 de grade Celsius.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata prajitura cu mere care a uimit intreaga lume:

Lista de ingrediente pentru aluat:

-jumatate pahar de apa;

-jumatate lingurita bicarbonat de sodiu pe care l-am stins cu otet;

-doua pahare faina;

-150 grame unt.

Lista de ingrediente pentru crema:

-un pahar zahar;

-doua linguri faina;

-un pahar smantana;

-un ou;

-un kilogram mere.

Citeste si: Prajitura cu mere

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Faina se cerne si se combina cu untul la temperatura camerei, apoi punem bicarbonatul stin cu otet si apa calda.

2. Se framanta pana o sa obtinem o compozitie care nu se lipeste si este moale.

3. Luam o forma de copt si o ungem cu unt, apoi punem aluatul.

4. Merele se curata de coaja si se scot semintele, apoi se taie in felii subtiri.

Citeste si: Prajitura Cu Mere Si Biscuiti, Fara Coacere: Perfecta Pentru Post!

5. Se pun peste aluat.

Prepararea cremei:

6. Mixam toate ingredientele necesare, apoi punem rezultatul obtinut peste mere, urmand sa le bagam la cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 200 de grade Celsius.

7. Se lasa la racit, iar daca vrei, puteti sa puneti optional zahar pudra deasupra.

8. Aceasta prajitura merge perfect cu un pahar de ceai si o cupa de inghetata.

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu mere