close

Prajitura cu mere caramelizate

Prajitura cu mere caramelizate

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura cu mere.

Lista de ingrediente pentru caramel:

-150 grame zahar.

Lista de ingrediente pentru pandispan:

-un pliculet praf de copt;

-150 grame unt;

-150 grame zahar;

-un pliculet zahar vanilat;

-trei oua;

-150 grame faina;

-trei mere golden.

Citeste si: Iata o reteta inedita de prajitura in trei straturi:

Cum se prepara:

Prepararea pandispanului:

1. Se mixeaza zaharul cu ouale.

2. Se pune faina si se mixeaza.

3. Se pune untul topit si se mixeaza.

4. Se pune praful de copt si zaharul vanilat, apoi se mai mixeaza o data.

5. Merele se curata si se portioneaza in sferturi, apoi punem zeama de lamaie peste.

Citeste si: Prajitura cu fructe de padure

6. Cuptorul se pune la temperatura de 180 de grade.

Prepararea caramelului:

7. Luam o oala si punem zaharul, apoi se amesteca fara intrerupere pana o sa se topeasca si o sa se caramelizeze.

8. Se ia de pe aragaz in momentul in care o sa capete o culoare roscata.

9. Se pune caramelul in forma pe care o ungem cu unt, apoi asezam feliile de mar in forma de cerc si punem aluatul.

10. Se baga la cuptor pentru 40 de mintue.

11. Se face testul scobitoarei pentru a vedea daca este gata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata o reteta inedita de prajitura in trei straturi:

Lista de ingrediente:

-o lingurita praf de copt;

-doua linguri zahar;

-un pahar faina;

-80 grame unt;

-un ou.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-jumatate pahar zahar;

-o lingura gris;

-zahar vanilat;

-500 grame branza de vaci;

-trei galbenusuri;

-100 grame smantana.

Lista de ingrediente pentru sufleu:

-trei lingrui zahar pudra;

-trei albusuri.

Citeste si: Prajitura cu mere care nu are aluat

Cum se prepara:

1. Se combina praful de copt cu faina, apoi punem untul rece in faina si il tocam cu ajutorul unui cutit.

2. Se pune restul ingredientelor si se framanta pentru cinci minute.

3. Se impacheteaza in folie de plastic si se baga la rece pentur jumatate de ora.

Prepararea umpluturii:

4. Glabensurile se separa de albusuri, apoi bagam la rece albusurile.

5. Se combina galbenusurile cu restul de ingrediente, apoi se mixeaza in robotul de bucatarie.

6. Trebuie sa avem o compozitie omogena.

Citeste si: Pur si simplu aceasta prajitura de ciocolata o sa te surprinda imediat prin gustul si simplitatea ei

7. Luam o forma de copt de 23 centimetri diametrul si punem aluatul, astfel incat sa formam o bordura.

8. Se pune umplutura, apoi se baga la cuptor pentru jumatate de ora la temperatura de 180 de grade Celsius.

Prepararea sufleului:

9. Se mixeaza albusurile la putere redusa, apoi punem zaharul pudra treptat si amestecam.

10. Se amesteca pentru circa cinci minute pana o sa se intareasca.

11. Se scoate din forma si se pune sufleul, apoi se baga din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pana o sa se rumeneasca.

12. Sufleul nu se uniformizeaza.

13. Se lasa la racit.

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu mere