close

Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Un desert care se face usor si este extrem de aromat. Se poate servi cu inghetata de vanilie si ti-a iesit o reteta delicioasa pentru vara. In plus, poti combina mai multe varietati de mere: ionatan, mere verzi acrisoare sau cele mici, padurete.
Ingrediente pentru aluat: 400 g faina, 200 g unt, 3 oua, 50 g zahar, 1 pliculet praf de copt, 1 praf sare,.
Pentru umplutura: 1,5 kg mere, 100 g zahar, 200 g nuci zdrobite, scortisoara, dupa gust.

Mod de preparare: Amesteci faina cu praful de copt si le cerni. Separat, freci untul cu zaharul, incorporezi 2 oua, unul cate unul, sarea si faina in ploaie. Framanti un aluat pe care il dai deoparte. Speli, cureti si tai cubulete merele, dupa ce le-ai scos casuta cu seminte si cotorul, apoi le pui intr-un vas la calit. Adaugi zaharul, amesteci si lasi sa se inmoaie. Opresti focul si presari scortisoara. Imparti aluatul in doua, intinzi foile, asezi in centrul fiecareia umplutura de mere si presari miezul de nuci, apoi le rulezi. Asezi placintele intr-o tava tapetata, le ungi cu oul ramas, pe care l-ai batut in prealabil, si le dai la cuptorul incins pana cand trec testul cu scobitoarea.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!