close

Prăjitură cu brânză și afine – un desert minunat, fin, aerat și aromat

Prăjitură cu brânză și afine – un desert minunat, fin, aerat și aromat

Ingrediente

400 g brânză de vaci cremoasă

190 g de iaurt degresat

5 linguri de zahăr

3 linguri de griș

3 linguri de făină

1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)

2 ouă

zahăr pudră

jum. de linguriță praf de copt

Cum se prepară?

Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie.

Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură.

Adăugați afinele și iarăși amestecați.

Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă).

Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.

Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.

Decorați cu afine sau zahăr pudră.

Notă: Dacă doriți un desert mai dietetic, puteți să nu adăugați zahăr. Chiar dacă veți folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăși 130 kcal.