close

Prajitura cu blat de cacao si mascarpone!

2-2

INGREDIENTE:

BLAT:

4 linguri faina
6 linguri zahar
6 oua
3 linguri cacao
3 linguri ulei
o lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare

CREMA:

2x250g cutii mascarpone
250ml frisca lichida
200g ciocolata alba
un plic de gelatina granule
4 linguri apa

GLAZURA:

100g ciocolata cu lapte
50g ciocolata neagra
150g frisca lichida
50g unt

SIROP:

3 linguri zahar
150ml apa
2 lingurite esenta de rom

DECOR:

150ml frisca batuta
3 linguri glazura de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
1.Blat: se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza spuma cu sarea si zaharul, apoi se incorporeaza galbenusurile, pe rand, si uleiul. Se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt cu o spatula, de jos in sus, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute, pana cand blatul trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit si se feliaza orizontal in 3 foi.
2.Crema: se pune gelatina la hidratat in 4 linguri de apa rece, timp de 10 minute. Ciocolata rupta in bucati se amesteca cu 50 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand constant. Se topeste gelatina hidratata la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata fierbinte si se amesteca bine. Se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se mixeaza ciocolata in frisca batuta impreuna cu mascarponele.
3.Sirop: se pune zaharul intr-o oala pe foc, la topit. Cand incepe sa se caramelizeze, se stinge cu apa rece si se lasa sa fiarba pana cand se dizolva tot zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
4.Glazura: se pune ciocolata rupta in bucati intr-o oala pe foc mic, impreuna cu frisca si untul. Se amesteca pana se topesc si se omogenizeaza toate ingredientele, apoi se lasa la racit.
5.Asamblare: se asaza o foaie de blat pe un platou, se insiropeaza cu cateva linguri de sirop, apoi se intinde peste ea jumatate de crema, apoi se pune a doua foaie deasupra si se repeta operatiunea. Se acopera cu ultima foaie, se insiropeaza si se da prajitura la congelator pentru 20 de minute, pana cand se intareste crema, apoi se taie prajitura in cuburi si peste fiecare cub se toarna cu lingura glazura de ciocolata. Se baga prajitura in frigider pana se intareste glazura, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza aveline, peste care se toaarna cate putina glazura.
Se lasa prajitura la rece cateva ore, apoi se savureaza cu pofta alaturi de cei dragi.