close

Prajitura „CARAMELLO”, un desert usor de facut si gata foarte repede!

2-2

INGREDIENTE:

400 ml de apa

5 linguri de faina

100 g de nuci macinate

50 g de zahar

4 mere

100 ml de ulei vegetal

1 lingurita de praf de copt

8-10 linguri de faina

o lingurita de scortisoara

1 ceasca de zahar

500 ml de apa

125 g de margarina vegetala

3 linguri de cacao

1 esenta de rom

MOD DE PREPARARE:

Se caramelizeaza cele 50 g de zahar si se adauga 400 ml de apa. Se ia compozitia de pe foc atunci cand atinge punctul de fierbere. Se adauga merele rase, nucile macinate, uleiul, praful de copt, faina si scortisoara.

Aluatul obtinut se baga la cuptor timp de 30 de minute, incalzit la 170 de grade.

Se caramelizeaza o ceasca de zahar si se pune si faina, apoi si apa. Dupa ce e luata de pe foc, in compozitie se adauga margarina, pudra de cacao si esenta de rom.

Cand prajitura s-a racit, se toarna caramelul pe deasupra. Pofta buna!