close

Prajitura asta n-a mai apucat si a doua zi. Am facut-o de Revelion si cand sa gust, in platou mai erau doar firimituri

Prajitura asta n-a mai apucat si a doua zi. Am facut-o de Revelion si cand sa gust, in platou mai erau doar firimituri

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

2 oua batute
1 lingurita extract de vanilie
36 biscuiti Oreo
cca 170 gr zahar
cca 680 gr crema de branza
1 cutie de negresa instant

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Unge cu putin unt o tava de copt. Mixeaza crema de branza cu zaharul pana se omogenizeaza. Afauga ouale si vanilia. Omogenizeaza. Pregateste negresa conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pune negresa in tava, apoi un strat de biscuiti (24 de biscuiti). Toarna crema cheesecake uniform. Marunteste restul de biscuiti si presara-i peste cheesecake.
Da tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minutee. Cand e gata, scoate prajitura si las-o la racit cel putin 2 ore.

Pe langa cel de biscuiti cu cacao, salamul din fructe uscate este un deliciu pe care trebuie sa-l prepari de sarbatori.

Ingrediente:

300 g stafide aurii
400 g smochine
200 g caju
150 g seminte de floarea-soarelui
100 g seminte de susan
3 linguri ulei de cocos

Mod de preparare:

Hidratezi stafidele si smochinele cateva ore, apoi le dai prin blender. Adaugi nucile caju, semintele de floarea-soarelui si de susan. Pui uleiul de cocos si mixezi continuu. Trebuie sa obtii o compozitie usor de modelat pe care o aduni si o invelesti in folie alimentara. Dai desertul la frigider pentru 2 ore inainte sa-l servesti.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!