close

Prajitura Albinuta – clasica, celebra, dar mereu altfel- Se face rapid

Prajitura Albinuta – clasica, celebra, dar mereu altfel- Se face rapid

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

10 linguri ulei

10 linguri lapte

8 linguri zahar

2 linguri miere de albine

1 plic amoniu pentru prajituri

Faina cat cuprinde

Pentru crema

1 pachet de unt

500 ml lapte

4 linguri gris

100 grame zahar

Suc de lamaie

Esenta de lamaie

Gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca uleiul, laptele si zaharul pana cand se omogenizeaza si zaharul se topeste. Se adauga mierea de albine, apoi faina si amoniul. Aluatul se framanta putin si se imparte in 4 parti egale. Se intind patru foi care se coc pe fundul tavii.

Crema: Se pune la fiert laptele cu grisul. Cand este gata se pune la racit. Separat se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adauga sucul de lamaie si esenta. Apoi se adauga cate o lingura de gris cu lapte si se amesteca bine. Repeta operatiunea pana epuizezi toata cantitatea de gris cu lapte.

Asambleaza prajitura: Pe prima foaie pune un strat de gem de caise, apoi crema de lamaie. Deasupra pune o alta foaie,gem de caise si crema. Repeta operatiunea cu restul foilor. Peste ultima presara zahar pudra.

Citeste si: Prajitura cu aluat de ciocolata si crema de branza

Un desert inedit, aceasta prajitura ruseasca cu crema de branza si aluat de ciocolata te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina

200 g zahar

230 g unt topit

40 g pudra de cacao

2 oua

3 lingurite praf de copt

1 lingurita esenta de vanilie

ulei, pentru uns tava

Pentru crema:

230 g unt topit

230 g crema de branza

200 g zahar

2 lingurite esenta de vanilie

3 oua

40 g amidon

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Pentru aluat, mixezi faina impreuna cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugi zaharul, vanilia, ouale si untul si mixezi la viteza mica, treptat, spre mare pana la omogenizare.

Pastrezi o treime din aluat iar pe restul il intinzi intr-o tava unsa cu putin ulei.

Pentru crema, mixezi untul cu crema de branza, zaharul, vanilia, ouale si amidonul. Torni uniform peste aluat. Rupi mici bucatele din aluatul pastrat si le asezi peste crema, din loc in loc. Dai la cuptor in jur de 50-60 de minute, pana prajitura devine aurie. Servesti dupa ce s-a racit putin.

Ingrediente pentru 250ml extract de vanilie:

3 pastai vanilie

250ml votca, rom sau bourbon

Cresteaza pastaile de vanilie pe lungime, fara sa le despici. Pune-le intr-un borcan cu capac si adauga peste ele taria. Aseaza-le in asa fel incat pastaile sa fie acoperite de lichid.

Inchide bine capacul si pune borcanul in camara sau in orice alt loc racoros si intunecat, timp de 1 luna. O data pe saptamana agita putin borcanul.

Extractul de vanilie poate fi realimentat pe masura ce folosesti din el adaugand din nou alcool si inlocuind la intervale de timp pastaile de vanilie (la 3-6 luni).

Poti sa faci extract de vanilie si din pastaile de vanilie deja razuite pentru alte retete. Va trebuie sa pui, insa de 2 ori mai multe decat in cazul pastailor intregi.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaprajituraprajitura albinuta