close

Prăjitura 2 căni, o putem pregăti fie cu mac sau cu nucă. Ambele sunt delicioase

Prăjitura 2 căni, o putem pregăti fie cu mac sau cu nucă. Ambele sunt delicioase

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana. Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente:

-2 căni făină

-2 căni zahăr pudră

-2 căni nucă măcinată sau mac

-2 ouă

-2 căni (500 ml) lapte

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră. Poftă bună!

Citeste si Prajitura Kinder Pinguin – Glazura de ciocolata

Ingrediente:

Pentru foi:

10 oua

200 grame zahar

2 pachetele de zahar vanilat

5 linguri pline cu gris

5 linguri pline de faina

5 linguri pline de cacao amara

5 linguri de miere

1,5 pac. de praf de copt

1 praf de sare

50 ml lapte

270 ml ulei

Pentru glazura 1 (peste crema):

120 grame ciocolata de menaj

70 de grame de unt

1 lingura de apa

2 linguri de ulei

Pentru glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):

220 de grame de ciocolata de menaj

100 grame de unt

3 linguri de ulei

1 lingura de apa

1 lingura zahar praf

Pentru crema de frisca:

700 ml smantana pentru frisca (preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca)

3 linguri de lapte

2 lingura de miere

1/2 de lingura de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea.

Eu am pus alternativ laptele , uleiul si restul ingrendientelor. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.

Compozitia finala este destul de lichida. Se coc doua foi, pe hartie de copt, ( impartiti cantitatea „la ochi” in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.

Se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine. Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute.

Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema. Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca. Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata.

Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou. Este foarte gustoasa!

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!