close

Placinta super gustoasa cu stafide si branza

Placinta super gustoasa cu stafide si branza

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Placinta cu stafide si branza.

Lista de ingrediente:

-doua oua;

-patru linguri zahar;

-stafide, fructe confiate sau proaspete;

-750-800 grame branza de vaci;

-1-2 linguri de gris;

-10 grame zahar vanilat;

-5-6 lipii subtiri.

Lista de ingrediente pentru sos:

-un pahar de smantana;

-trei oua;

-3-4 linguri de zahar.

Citeste si: Placinta Cu Gris

Cum se prepara:

1. Ingredientele se amesteca, insa fara lipii.

2. Rezultatul se pune pe lipii, insa in strat subtire.

3. Se ruleaza lipiile.

Citeste si: Wow, cat de gustoasa este! Iata o reteta de placinta bulgareasca cu branza sarata:

4. Luam o forma rotunda si asezam lipiile.

5. Lipiile se asaza strans una langa alta.

Prepararea sosului:

6. Ingredientele se mixeaza, apoi punem sosul peste rulouri.

7. Se baga la cuptor la temperatura de 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Placinta Cu Gris

Ingrediente

Aluatul

-200 g faina

-1 lingura unt

-1/2 pahar smantana

-1 praf sare

Umplutura

-1l lapte indoit cu apa

-100 g zahar vanilat

-100 g gris

-1 galbenus

-sare

Preparare

Se cerne faina, se face la mijloc o adancitura, se pune untul, smantana si un praf de sare. Se framanta aluatul si se da 20 de minute la rece.

In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele , amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Cand fierbe laptele, se toarna grisul incet, sa cada in ploaie, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase.

Se da deoparte si dupa ce s-a mai racorit se amesteca cu un galbenus. Se imparte aluatul in doua . Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se aseaza in tava , deasupra se pune grisul, intinzandu-l intr-un strat cat mai gros, iar peste gris se aseaza a doua foaie de aluat.

Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racorit , se taie bucati si se orneaza cu dulceata dupa preferinte.

Tags : bucataria romaneascaplacinta cu branzaplacinta cu stafide