close
Placinta Cu Gris

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

Aluatul

-200 g faina

-1 lingura unt

-1/2 pahar smantana

-1 praf sare

Umplutura

-1l lapte indoit cu apa

-100 g zahar vanilat

-100 g gris

-1 galbenus

-sare

Preparare

Se cerne faina, se face la mijloc o adancitura, se pune untul, smantana si un praf de sare. Se framanta aluatul si se da 20 de minute la rece.

In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele , amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Cand fierbe laptele, se toarna grisul incet, sa cada in ploaie, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase.

Se da deoparte si dupa ce s-a mai racorit se amesteca cu un galbenus. Se imparte aluatul in doua . Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se aseaza in tava , deasupra se pune grisul, intinzandu-l intr-un strat cat mai gros, iar peste gris se aseaza a doua foaie de aluat.

Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racorit , se taie bucati si se orneaza cu dulceata dupa preferinte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!