close
Placinta cu branza

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Placinta cu branza.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-200 grame unt/margarina;

-un praf de sare;

-700-800 grame faina;

-250 mililitri apa;

-un ou;

-o lingurita zahar.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-300 grame branza tare, sarata;

-verdeata (optional);

-200 grame branza dulce de vaci;

-un ou;

-50 grame unt.

Citeste si: Cea mai delicioasa placinta cu carne de miel

Cum se prepara:

Prepararea aluat:

1. Punem apa la incalzit.

2. Punem margarina/untul la topit.

3. Se amesteca untul/margarina, praful de sare, apa, oul si zaharul.

4. Se adauga faina treptat si se framanta pentru cel mult 5 minute.

Prepararea umpluturii:

5. Se combina branzele rase, apoi punem un pic de sare si oul.

Citeste si: Placinta Cu Gris

6. Se imparte aluatul in doua parti pe care il intindem pe blatul de lucru infainat, in forma dreptunghiulara si subtire.

7. Luam o tava si o ungem cu unt, apoi punem un blat si punem umplutura, urmand sa punem din loc in loc bucatele de unt.

8. Se pune al doilea blat si se lipesc marginile.

9. Se fac niste taieturi superficiale, apoi se unge cu ou batut sau lapte.

10. Se baga la cuptor la temperatura de 200-220 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Cea mai delicioasa placinta cu carne de miel

Ingrediente:

800 g carne de miel, tocata
1 ceapa alba
1 morcov
3 ardei grasi de culori diferite
2 oua
2 linguri ulei de masline extravirgin
150 ml vin
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1-2 crengute de rozmarin
1 pachet aluat de foietaj
2 galbenusuri
sare
piper

Mod de preparare:

Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline. Cand incepe sa se inmoaie adauga si carnea de miel. Asezoneaza cu sare si piper si caleste totul timp de 2-3 minute.

Adauga apoi morcovul ras si lasa totul sa se caleasca timp de alte 5 minute sau pana cand toata zeama lasata de carne si legume se evapora. Stnge totul cu vin, mai lasa sa dea in clocot pana cand alcoolul se evapora, apoi stinge focul si lasa carnea sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp curata ardeii si verdeturile si toaca-le marunt. Rozmarinul se curata si el de pe crenguta si se toaca marunt. Adauga totul peste carnea racita, impreuna cu ouale batute si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tava pentru copt adauga un strat de aluat. Toarna apoi compozitia pentru placinta si acopera cu aluatul ramas.Formeaza cateva gauri in stratul de aluat de la suprafata.

Separat, intr-un bol, adauga cele doua galbenusuri si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper si unge aluatul. Coace placinta timp de 40 de minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Serveste placinta cu carne de miel calda, alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.

Tags : bucataria romaneascaplacinta cu branza