close

Paine cu parmezan si usturoi la cuptor – Reteta usoara, de facut indiferent de anotimp

Paine cu parmezan si usturoi la cuptor – Reteta usoara, de facut indiferent de anotimp

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

O gustare usoara, care iti va placea cu siguranta, painea rumenita cu parmezan si usturoi nu va rezista prea mult in farfurii o data scoasa din cuptor.

Ingrediente:

1 franzela mare, taiata pe jumatate
130 g unt, topit
5 catei de usturoi, bine zdrobiti
5 linguri parmezan, ras
1-2 lingurite patrunjel tocat
Mod de preparare – Paine rumenita cu parmezan si usturoi:

Preincalzesti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un bol, amesteci untul, usturoiul, parmezanul si patrunjelul. Ungi feliile de paine uniform cu aceasta compozitie. Dai la cuptor aproximativ 15 minute. Servesti dupa ce s-a racit usor.

Citeste si reteta de Tocana de ciuperci in sos de vin
In loc de carne, un inlocuitor vegetal la fel de bun si hranitor, din mai multe varietati de ciuperci.

De ce ai nevoie ca sa faci tocana de ciuperci in sos de vin:

12 ciuperci champignon
250 g ghebe
200 g ciuperci pleurotus
25 g unt nesarat
ulei
2 morcovi mari
2 catei de usturoi
6 crengute de cimbru
2 foi de dafin
500 ml vin rosu
1 lingura pasta tomate
Cum prepari tocana de ciuperci in sos de vin:

Pui ciupercile intr-un vas cu apa fierbinte (asta le face usor de curatat). Taie-le pe cele mari bucati potrivite. Incalzesti jumatate din unt cu 1 lingura de ulei intr-o cratita la loc mediu. Prajeste ciupercile pleurotus si ghebele in transe, pana se rumenesc, dar sunt inca tari, adaugand inca o lingura de ulei inainte de urmatoarea transa.

Le pui intr-un castron si dai deoparte. Incalzesti restul de unt in tigaie, cureti ciupercile champignon, taind in doua pe cele mai mari, cureti si tai morcovii in felii de 2 cm si-i prajesti 8 minute, sau pana se rumenesc putin, amestecand ocazional. Cureti si toci usturoiul si-l adaugi in ultimele 2 minute. Adaugi cimbrul, foaia de dafin si vinul.

Scurgi lichidul de la primele ciuperci prajite in cratita, le tai bucati mari si le pui in cratita impreuna cu pasta de tomate, apoi tii pe foc sa fiarba 25 minute, sau pana cand vinul a scazut putin, iar legumele au fiert. Asezonezi dupa gust si scoti crengutele de cimbru si foile de dafin. Amesteci toate ciupercile cu sosul, incalzindu-le inca 2 minute. Asezonezi si poti servi cu piure alaturi.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!