close

OUA & SUNCA IN COAJA DE CARTOF

5-2

INGREDIENTE:

2 cartofi mari (350g fiecare)
2 fasii de bacon afumat
ulei de masline
80g branza Cheddar
cateva fire de arpagic
4 oua medii
MOD DE PREPARARE:

1.Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
2.Inteapa cartofii si baga-i in cuptor pentru 1 1/2-2 ore, pana cand sunt bine gatiti.Lasa-i la racit.
3.Toaca baconul in bucatele mici.Incalzeste putin ulei intr-o oala mare si soteaza baconul pana devine crocant si auriu. Pune-l intr-un bol.
4.Taie cartofii pe jumatate lingitudinal si scoate centrul, lasand doar 5mm pe margini.Adauga jumatate din pulpa de cartofi in bol, pastrand restul pentru alt preparat.
5.Rade toata branza si toaca arpagicul. Adauga 1/3 din branza Cheddar si majoritatea arpagicului in bol, asezoneaza cu sare de mare si piper negru si amesteca totul.
6.Pune cojile de cartof intr-o tava. Adauga o lingura de amestec in fiecare, apoi fa loc pentru un ou in fiecare.
7.Sparge cate un ou in fiecar coaja si presara restul de branza pe deasupra, apoi baga tava la cuptor pentru 12 minute, pana cand oul este bine facut dar moale. Presara restul arpagicului pe deasupra.