close

O tartă Mojito de veți face…vrăjiți veți rămâne de gustul ei! Soră-mea obișnuiește să o facă atunci când are ceva de sărbătorit dar mie mi-o face de câte ori ajung în vizită la ea!

O tartă Mojito de veți face…vrăjiți veți rămâne de gustul ei! Soră-mea obișnuiește să o facă atunci când are ceva de sărbătorit dar mie mi-o face de câte ori ajung în vizită la ea!

Ingrediente pentru tarta Mojito:
Pentru aluat:
● 200 g făină

● 150 g unt
● un gălbenuș

● 2 linguri zahăr

● un praf sare
● 3 linguri apa rece

Pentru umplutură:
● 4 ouă

● 5 lămâi verzi
● 100 g zahăr

● 10 frunzulițe mentă
● 30 ml rom alb
● 150 ml frișcă lichidă dulce

1. Se frământa ingredientele pentru aluat, apoi se întinde coca pe masa de lucru. Se transferă în tava de copt, se taie surplusul care depășește marginile, se umple cu boabe de fasole și se coace 20 de minute.
2. Între timp, se dă pe răzătoare coaja de la 4 lămâi care apoi se presează de suc.
3. Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă sucul lămâilor, frișca și romul. Se dă la rece.
4. Odată copt blatul, se scot boabele de fasole, se toarnă crema de la rece și se lasă la cuptor pentru 15 minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei și apoi se dă la rece până la servire. Se decorează cu felii de la lămâia verde
rămasă și cu frunzulițe de mentă.