close

O reteta super usoara si gustoasa de negresa cu ciocolata si mascarpone

O reteta super usoara si gustoasa de negresa cu ciocolata si mascarpone

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Negresa cu ciocolata si mascarpone.

Lista de ingrediente pentru blat:

-200 grame zahar;

-150 grame mascarpone;

-1 lingura esenta vanilie;

-250 grame unt;

-50 grame cacao;

-3 oua;

-150 grame faina.

Lista de ingrediente pentru crema:

-350 grame mascarpone;

-1 plic gelatina;

-100 grame zahar pudra;

-100 mililitri frisca lichida.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-100 mililitri frisca lichida;

-200 grame ciocolata minim 55%cacao;

-50 grame unt.

Citeste si: Trebuie sa incerci imediat aceasta negresa cu mere, este super gustoasa

Cum se prepara:

Preparare blatului:

1. La bain-marie se topeste unt, apoi se adauga cacaoa si zaharul, urmand sa amestecam foarte bine.

2. Adaugam 3 oua pe rand, vanilie, 150 grame mascarpone si la final faina.

3. Cuptorul se pune la incalzit la 180 grade, apoi bagam negresa pentru 40 de minute.

4. Se lasa la racit 60 de minute.

Prepararea cremei:

5. Frisca se mixeaza, apoi se pune zaharul pudra si mascarponele.

6. In 50 mililitri apa pregatim gelatina, apoi o punem in compozitita anterioara.

7. Crema o punem peste blat si uniformizam, apoi se baga la rece pentru 1-2 ore.

Citeste si: Negresă Cu Cremă De Ciocolată, Un Desert Pe Gustul Tuturor

Prepararea glazurii:

8. Ciocolata se rupe, apoi o punem intr-un vas.

9. Se pune frisca cu untul la foc minim.

10. In momentul in care a inceput sa fiarba se toarna peste ciocolata.

11. Lasam asa pentru 5 minute, apoi amestecam cu o lingura pana o sa devina o crema de ciocolata.

12. Puteti pune un pic de esenta de menta.

13. Glazura se pune putin calduta peste crema de mascarpone, apoi uniformizam.

14.Se baga la frigider pentru 3-4 ore/peste noapte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascanegresa cu ciocolatanegresa cu mascarpone