close

O reteta super simplu de chiftele cu usturoi si verdeata. O sa te cucereasca imediat prin gustul inedit!

O reteta super simplu de chiftele cu usturoi si verdeata. O sa te cucereasca imediat prin gustul inedit!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chiftele cu usturoi si verdeata.

Lista de ingrediente:

-300 mililitri de zer de lapte;

-jumatate lingurita sare;

-cinci catei de usturoi;

-o legatura de patrunjel;

-500 grame faina;

-20 grame drojdie proaspata;

-75 mililitri ulei de floarea-soarelui;

-o legatura de marar;

-o lingurita zahar.

Citeste si: O alta metoda inedita de a prepara chiftelele. Uite reteta aici:

Cum se prepara:

1. Zerul se pune un pic la incalzit, apoi dizolvam drojdia in el si punem zaharul, urmand sa amestecam.

2. Se cerne 200 grame de faina intr-un vas adanc, apoi punem compozitia cu drojdie si amestecam.

3. Se acopera totul cu un capac, apoi impachetam intr-o patura si lasam la dospit pentru 30-40 de minute la loc calduros.

4. Se pune restul de faina, 50 mililitri ulei si sarea, apoi framantam bine.

Citeste si: O reteta inedita de chiftele preparare la cuptor

5. Se acopera cu folie de plastic sau cu un capac, impachetam in patura calduroasa si il lasam asa.

6. Punem in blender verdeata maruntita, 25 mililitri ulei floarea-soarelui si usturoiul pisat.

7. Pe blatul de lucru punem aluatul si il apasam usor cu mainile pana ajunge la o forma de baton, apoi se taie in bucatale.

8. Se modeleaza precum un pateu, apoi inmuiem pe rand pe fiecare in amestecul de usturoi si verdeata, urmand sa le asezam pe rand, una langa alta, intr-o forma rotunda.

9. Se baga la cuptor la temperatura de 210 grade pentru jumatate de ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O alta metoda inedita de a prepara chiftelele. Uite reteta aici:

Lista de ingrediente:

-o ceapa;

-patru oua;

-sare, piper, dupa gust;

-250 grame carne tocata;

– o felie de ulei;

-patrunjel verde.

Citeste si: Aceasta este o nou metoda de preparare a chiftelelor, incearca-le si tu!

Cum se prepara:

1. Ceapa se toaca, apoi prajeste.

2. Luam un bol si punem un ou, painea inmuiata in apa, piperul, carnea tocata, ceapa prajita si sarea.

3. Se amesteca.

4. Se modeleaza, apoi se pun pe o tava pe care am asezat foaie de copt.

Citeste si: Nici nu-ti vine sa crezi ca sunt de post, asa de bune ies – Chiftele manastiresti, facute din fasole

5. In mijlocul fiecarei chiftea se pune un un, apoi punem deasupra piper, verdeata si sare.

6. Se baga la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200 de grade.

7. Daca preferati ca oul sa fie mai tare trebuie sa le preparati un pic mai mult.

8. Deasupra se poate pune condimente sau cascaval ras

Tags : bucataria romaneascachifetele cu usturoichiftele cu verdeata