close

O reteta super delicioasa de tort care nu necesita coacere

O reteta super delicioasa de tort care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort fara coacere.

Lista de ingrediente:

-250 grame lapte condensat;

-4 linguri zahar;

-580 mililitri lapte;

-4 linguri pudra de cacao;

-200 grame biscuiti crocanti;

-jumatate lingurita zahar vanilat;

-3 oua;

-200 grame unt.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Cum se prepara:

1. Luam un vas adanc si batem cu un tel ouale, apoi punem 400 mililitri lapte, laptele condensat si zaharul vanilat, urmand sa amestecam foarte bine.

2. Compozitia se pune intr-o oala la foc minim.

3. Se amesteca neintrerupt, iar cand ajunge in punctul de fierbere se mai lasa 2 minute.

4. Se ia de pe foc.

Prepararea glazurii de ciocolata:

5. Intr-un recipient metalic se pune zaharul si pudra de cacao, apoi amestecam.

6. Punem 12 linguri de lapte si amestecam pana devine omogen.

Citeste si: Incearca acest tort fara coacere care o sa te cucereasca de la prima inghititura, tort „gingasie”

7. Se pune la foc minim, amestecand neintrerupt, apoi se fierbe pana se incheaga.

8. Se ia de pe foc.

9. Untul se taie cubulete si se pun intr-un bol pe care il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mixam.

10. Crema se pune peste unt, apoi amestecam.

11. Luam o forma de copt si o tapetam cu foaie de copt, apoi impartim biscuitii in 3-4 parti.

12. Se oune un strat de biscuiti, apoi crema, inca un strat de biscuiti si din nou crema, urmand sa repetam procedura pana se termina ingredientele.

13. Peste ultimul strat de biscuiti se pune glazura de ciocolata si se baga la rece pentru cateva ore.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Tortul de biscuiti seamana la gust cu celebrul salam de biscuiti, dar in acest caz prezentarea e mai stilata, chiar festiva.

Reteta care urmeaza este cea de baza, dar sigur ii mai poti aduce imbunatatiri adaugand nuci, migdale, fructe uscate, proaspete sau confiate sau orice crezi tu ca se potriveste!

Tortul de biscuiti poate fi servit alaturi de cafea sau ceai si poate fi o gustare energizanta excelenta.

Pentru acest Tort rapid de ciocolata cu biscuiti nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si partea cea mai frumoasa e ca nici nu necesita coacere, asadar timp mai putin petrecut in bucatarie :).

Pentru un ar festiv poti pune peste tort fructe proaspete si chiar frisca.

Ingrediente

170 grame unt

400 grame ciocolata

170 ml frisca batuta

400 grame de biscuiti digestivi

Esenta de rom

Mod de preparare

Tort de ciocolata cu biscuiti. Pregateste inainte o forma in care vei aseza tortul de biscuiti.

Asadar ai nevoie de un vas rotund de preferat cu baza detasabila pentru a putea scoate tortul intact la final.

Unge usor marginea vasului cu putin unt, iar la baza vasului pune hartie de copt. Intr-un alt vas topeste untul cu ciocolata, la foc mic.

Adauga frisca si ia vasul de pe foc, incorporand bine toate ingredientele.

Adauga aici si biscuiti rupti in bucatele cat mai mici, plus esenta de rom.
Pune tot amestecul in tava pe care ai pregatit-o initial si pune tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.

Dupa ce a stat la rece, scoate blatul din tava si decoreaza-l cu fructe sau, simplu, cu zahar pudra vanilat.

BONUS:

Incearca acest tort fara coacere care o sa te cucereasca de la prima inghititura, tort „gingasie”

Lista de ingrediente pentru tort:

-200 grame unt;

-400 mililitri lapte;

-3 oua;

-jumatate lingurita zahar vanilat;

-250 grame lapte condensat;

-200 grame biscuiti (crackers sarati).

Lista de ingrediente pentru crema:

-12 linguri lapte;

-4 linguri zahar;

-4 linguri pudra de cacao.

Citeste si: Un tort cu Oreo fara coacere cum nu ai mai mancat pana acum, acest tort este preferatul familiei mele

Cum se prepara:

Pentru a prepara crema:

1. Se bat ouale pana o sa devina omogene.

2. In oua punem laptele.

3. Se pune zaharul vanilat si laptele condensat, apoi se amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.

4. Compozitia se pune pe aragaz si se amesteca continuu pana cand ajunge in punctul de fierbere.

5. Se fierbe circa 2 minute pana cand compozitia se ingroasa un pic.

6. In momentul in care crema s-a racit incepem prepararea glazurii.

7. Se amesteca pana la omogenizare intr-un vas pudra de cacap si zaharul.

Citeste si: Un tort fara coacere foarte delicios care este gata cat ai bate din palme

8. Se pune laptele si se amesteca astfel inca sa nu existe cocoloase.

9. Compozitia se pune pe aragaz si se amesteca non stop pana cand se omogenizeaza.

10. Untul la temperatura camerei se taie in cubulete si se mixeaza.

11. In untul batut varsam crema racita, urmand sa le amestecam pana la omogenizare.

Pentru asamblarea tortului:

12. Intr-o tava pe care am pus foaie de copt punem un strat de biscuiti, apoi turnam un strat de crema.

13. Aceasta procedura se repeta pana cand crema si biscutii s-au terminat, iar la final turnam peste copozitie glazura de ciocolata.

14. Se baga tortul la rece pentru cateva ore.

Tags : bucataria romaneascatort fara coacere