close

O reteta super delicioasa de prajitura „inteligenta”

O reteta super delicioasa de prajitura „inteligenta”

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura „inteligenta”.

Lista de ingrediente:

-2 pahare lapte cald;

-1 pahar de zahar;

-125 grame unt;

-4 oua;

-1 pahar apa;

-115 grame faina;

-1 lingurita vanilie.

Citeste si: O prajitura super usoara si delicioasa, Semifreddo de cafea

Cum se prepara:

1. Separam galbenusurile de albusuri, apoi le punem in recipiente separate.

2. Untul il topim, apoi il racim.

3. Peste albusuri punem zaharul si apa, apoi mixam si adaugam untul.

4. Laptele se adauga in galbenusuri si se amesteca impreuna cu faina, apoi amestecam.

Citeste si: Prajitura cu gris si bulion de post

5. Se mixeaza albusurile spuma, apoi se incorporeaza in compozitie si se amesteca.

6. Luam o tava pe care am uns-o cu unt, apoi presaram faina si turnam compozitia.

7. Se baga pentru 60 de minute la temperatura de 180 de grade.

8. Se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O prajitura super usoara si delicioasa, Semifreddo de cafea

Lista de ingrediente:

-4 oua (galbenusurile separate de albusuri);

-300 mililitri frisca lichida;

-100 grame de snikers/alta ciocolata;

-75 mililitri espresso;

-1 lingura lichior de cafea;

-110 grame zahar;

-fidea de ciocolata.

Citeste si: Tort de inghetata italiana! am facut tortul asta zilele trecuta si familia mea a mancat tot!

Cum se prepara:

1. Luam o forma pentru chec de 25×14 centimetri si punem folie de plastic.

2. Luam un recipient si punem galbenusurile, cafeaua si lichiorul de cafea.

3. Separat, batem albusurile spuma impreuna cu zaharul.

Citeste si: Arunci zatul de cafea? Iata 5 motive pentru care trebuie sa il pastrezi

4. In alt vas se mixeaza frisca, apoi punem spuma de albusuri si compozitia de cafea.

5. Ciocolata o taiem bucatele si o punem in compozitia anterioara.

6. Turnam totul in tava si o baga la congelator pentru 6 ore pe putin.

7. Se presara cu fidea de ciocolata.

Tags : bucataria romaneascaprajitura inteligenta