close

O reteta super delicioasa de mucenici moldovenesti. Incearc-o si tu si o sa te convingi singura!

O reteta super delicioasa de mucenici moldovenesti. Incearc-o si tu si o sa te convingi singura!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Mucenici moldovenesti.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-2 oua;

-50 grame unt topit;

-coaja de la o lamaie;

-2 plicuri zahar vanilat;

-600 grame faina;

-250 mililitri lapte;

-60 grame zahar;

-10 grame drojdie uscata;

-un praf de sare.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-70 grame zahar;

-o fiola esenta de rom;

-250 grame nuca macinata;

-80 mililitri lapte;

-o lingura cacao.

Lista de ingrediente pentru decor:

-100 grame nuca macinata;

-200 grame miere;

-un ou pentur uns.

Citeste si: Cel mai gustos desert moldovenesc cu nuca – Bucataria Romaneasca

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Intr-un vas punem zaharul vanilat, drojdia si jumatate din laptele caldut, apoi se amesteca si se lasa 15 minute la dospit.

2. Separat, punem faina cernuta si facem o gaura in mijloc in care punem pe rand aluatul rezultat anterior, untul topit si racit, ouale, restul de lapte, coaja de la lamaie, zaharul si sarea, apoi se framanta cu mana pana o sa avem o compozitie elastica, omogena care nu se lipeste de maini.

3. Maiaua o modelam ca pe o minge, apoi o acoperim cu un prosop curat si o lasa pentru circa 60 de minute intr-un loc caldut.

Prepararea umpluturii:

4. Intr-un recipient punem cacaoa, esenta de rom si nuca, apoi adaugam laptele fierbinte in care am dizolvat zaharul, apoi amestecam bine pana o sa fie compozitia un pic tare.

5. Pe blatul de lucru presarat cu faina punem aluatul si il impartim in 10 bucati idnetice.

Citeste si: Mucenici moldovenesti! SECRETUL gospodinelor a fost aflat! Distribuie sa afle toata lumea!

6. Intindem fiecare bucata cu placintarul (lungimea de 35 de centimetri, iar inaltimea de 7-8 centimetri).

7. In mijlocul aluatului pune umplutura, apoi uniformizam se impachetam ca pe un rulou, urmand sa modelam cifra 8.

8. Se repeta pasii si cu restul de 9 bucati.

9. Luam o tava de copt pe care punem foaie de copt, apoi asezam mucenicii si ii lasam 15 minute, apoi ii ungem cu ou batut si ii bagam in cuptor pentru 20-25 de minute la temperatura de 180 grade.

10. Se lasa la racit, apoi se ung cu miere si se presa deasupra lor nuca macinata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascamucenici moldovenesti