close

O reteta nemaipomenita de cheesecake cu banane care nu necesita coacere

O reteta nemaipomenita de cheesecake cu banane care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cheesecake cu banane.

Lista de ingrediente:

-300 grame branza de vaci;

-100 grame smantana;

-80 grame unt;

-3-4 banane;

-300 grame biscuiti cu lapte;

-120 grame zahar;

-100 mililitri apa;

-20 grame gelatina;

-ciocolata pentru decor.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Cum se prepara:

1. Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie.

2. Untul se baga in microunde pentru a se topi, urmand sa il combinam cu untul topit.

3. Luam o forma cu pereti detasabili si punem foaie de copt, apoi punem biscuitii, astfel incat sa formam un blat uniform.

4. Se apasa cu ajutorul unei lingure, apoi se baga la rece.

5. Punem in apa rece gelatina pentru a se hidrata.

Citeste si: Dureaza numai 15 minute sa o prepari si e fara coacere. Prajitura asta, la cat de buna e, o visezi si noaptea

6. Bananele se curata si se taie in bucatele micute.

7. Se combina smantana, zaharul, branza de vaci si bananele, apoi se mixeaza la putere potrivita.

8. Gelastina se pune pe arafaz si se lasa pana cand la dizolvat, insa nu trebuie sa dea in clocot.

9. Punem gelatina in compozitia cu branza si amestecam.

10. Se pune compozitia in forma, urmand sa uniformizam si sa bagam la rece pentru cateva ore.

11. Deasupra se pun felii de banane si ciocolata rasa.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Tortul de biscuiti seamana la gust cu celebrul salam de biscuiti, dar in acest caz prezentarea e mai stilata, chiar festiva.

Reteta care urmeaza este cea de baza, dar sigur ii mai poti aduce imbunatatiri adaugand nuci, migdale, fructe uscate, proaspete sau confiate sau orice crezi tu ca se potriveste!

Tortul de biscuiti poate fi servit alaturi de cafea sau ceai si poate fi o gustare energizanta excelenta.

Pentru acest Tort rapid de ciocolata cu biscuiti nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si partea cea mai frumoasa e ca nici nu necesita coacere, asadar timp mai putin petrecut in bucatarie :).

Pentru un ar festiv poti pune peste tort fructe proaspete si chiar frisca.

Ingrediente

170 grame unt

400 grame ciocolata

170 ml frisca batuta

400 grame de biscuiti digestivi

Esenta de rom

Mod de preparare

Tort de ciocolata cu biscuiti. Pregateste inainte o forma in care vei aseza tortul de biscuiti.

Asadar ai nevoie de un vas rotund de preferat cu baza detasabila pentru a putea scoate tortul intact la final.

Unge usor marginea vasului cu putin unt, iar la baza vasului pune hartie de copt. Intr-un alt vas topeste untul cu ciocolata, la foc mic.

Adauga frisca si ia vasul de pe foc, incorporand bine toate ingredientele.

Adauga aici si biscuiti rupti in bucatele cat mai mici, plus esenta de rom.
Pune tot amestecul in tava pe care ai pregatit-o initial si pune tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.

Dupa ce a stat la rece, scoate blatul din tava si decoreaza-l cu fructe sau, simplu, cu zahar pudra vanilat.

Tags : bucataria romaneascacheseecake cu banane