close

O reteta inedita de slanina de casa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

O reteta inedita de slanina de casa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Slanina de casa.

Lista de ingrediente:

-patru linguri sare;

-doua frunze de dafin;

-boabe de piper;

-un litru de apa;

-slanina;

-boabe de ienibahar;

-zece catei de usturoi.

Citeste si: Rulada din slanina

Cum se prepara:

1. Se curata slanina de piele, apoi se spala cu apa rece si o punem pe un prosop.

2. Se taie in bucatele mici de 5 centimetri.

3. Luam o cratita si punem apa calda, apoi punem frunzele de dafin, ienibaharul, sarea si boabele de piper.

4. Se amesteca.

5. Punem cratita pe aragaz si se lasa saramura sa ajunga in punctul de fierbere, urmand sa o lasam pentru 3-4 minunte.

6. Se lasa sa se raceasca.

7. Curatam usturoiul, apoi il tocam.

Citeste si: Cea mai usoara si gustoasa reteta de slanina marinata, trebuie sa o incerci imediat

8.Luam un bol de sticla sau emailat si punem un pic de usturoi pe fundul acestuia, apoi punem slanina intr-un strat.

9. Se pune din nou usturoi tocat, apoi inca un strat de slanina, astfel incat sa alternam straturile.

10. Ultimul strat trebuie sa fie de usturoi.

11. Se scot foile de dafin din apa si se pun intre sanina.

12. Se pune saramura, apoi acoperim cu o farfurie si o lasam asa pentru 48-72 de ore.

13. Se baga la rece pentru 2-3 ore.

14.. Se scoate din acea saramura si o uscam, apoi o putem baga la congelator inpachetata in folie de plastic sau aluminiu.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Rulada din slanina

Lista de ingrediente:

-5-6 catei de usturoi;

-250-300 grame carne tocata;

-sare;

-boia de ardei dulce;

-1 kilogram slanina de 2 centimetri grosime;

-1 morcov;

-coji de ceapa;

-piper macinat.

Citeste si: Rulada din carne de pui si omleta

Cum se prepara:

1. Slanina se spala si se pune pe un prosop de hartie.

2. Se freaca cu condimente.

3. Usturoiul se piseaza si se unge slaninca cu el.

Citeste si: Si usoara, si gustoasa! Prepara si tu aceasta rulada din foi de lipie si o sa ramai surprinsa de rezultat

4. Morcovul se curata si se radde, apoi acoperim slanina cu un strat de morcov, apoi cu carnea tocata, urmand sa rulam totul cat mai strans si sa o legam.

5. Luam o cratita si punem apa, apoi punem cojile de ceapa (o mana), sarea, urmand sa dam totul pe foc pana ajunge in punctul de fierbere.

6. Rulada se pune in apa clocotita si se lasa pentru 40 de minute.

7. Se scoate si se trece prin apa rece, apoi se lasa la racit.

Tags : bucataria romaneascaslanina de casa