close

O reteta inedita de macrou la cuptor cu usturoi si lamaie

O reteta inedita de macrou la cuptor cu usturoi si lamaie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Macrou.

Lista de ingrediente:

-2 catei de usturoi;

-1 legatura de verdeata;

-1-2 linguri suc de lamaie;

-2 macrouri;

-jumatate de lamaie;

-2 linguri ulei de floarea-soarelui;

-sare, piper, dupa gust.

Citeste si: O reteta inedita de sos cu mere, patrunjel si usturoi. Merge perfect cu o bucata de peste/carne si legume

Cum se prepara:

1. Pestii se eviscereaza, apoi se spala si se sterg.

2. Pestii se presara cu piper si sare, apoi se taie lamaia in rondele.

3. Verdeata se marunteste, oar cateii se toaca, urmand sa punem ingredientele intr-un vas in care turnam sucul de lamaie si uleiul.

Citeste si: Esti in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti? Adauga smantana peste cartofii dati pe razatoare! Cand ii scoti de la cuptor, ramai fara cuvinte…

4. Pestii se umple cu acel sos.

5. Se fac taieturi pe peste si se pun lamaile, apoi luam o tava tapetata cu staniol si punem pestii impachetati in folie de aluminiu.

6. Se baga la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade, apoi se scoate folia si se lasa pana se rumenesc.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascamacrou