close

O reteta inedita de cartofi cu carne de pui preparate ca pe gratar

O reteta inedita de cartofi cu carne de pui preparate ca pe gratar

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cartofi cu carne de pui.

Lista de ingrediente:

-un kilogram jumate de cartofi;

-cinci catei de usturoi;

-doua linguri maioneza;

-sare, piper, dupa gust;

-ceapa verde si marar, pentru decorat;

-un kilogram jumate de pulpe sau aripi de pui;

-trei cepe mari;

-4-5 linguri ulei de masline/floarea-soarelui;

-o lingura jumate mustar;

-boia.

Citeste si: O reteta inedita care o sa te faca sa te lingi pe degete, Carnati umpluti cu ciuperci si cartofi

Cum se prepara:

1. Ceapa se taie in rondele, apoi le punem intr-un bol.

2. Se combina mustarul cu maioneza, apoi punem uleiul si amestecam.

3. In bolul cu maionezaq punem sarea, usturoiul pisat si piperul.

4. Se amesteca pana se incheaga.

5. Se spala carnea, apoi se taie in doua bucati, urmand sa le punem intr-un vas si sa turnam sosul, apoi punem ceapa si amestecam.

6. Se lasa carnea cateva ore in sosul respectiv.

Citeste si: Reteta de hremzle – chiftelute de cartofi, facute dupa o reteta evreiasca

7. Cartofii se curata, apooi se taie in felii de 5 milimetri grosimie.

8. Luam o tava si punem hartie de copt, apoi asaza carnea cu ceapa, apoi cartofii.

9. Se amesteca.

10. Se uniformizeaza, apoi punem boia.

11. Acoperim totul cu folie de aluminiu, apoi le bagam la cuptor pentru 25-30 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius.

12. Se scoate folia, apoi se mai lasa inca 20-25 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O reteta inedita care o sa te faca sa te lingi pe degete, Carnati umpluti cu ciuperci si cartofi

Lista de ingrediente:

-250 grame piept de porc;

-doua cepe;

-2-3 linguri de ulei;

-1,5 kilograme cartofi;

-300 grame ciuperci champignon;

-trei metri intestine;

-sare si piper, dupa gust.

Citeste si: O reteta inedita de carnati de casa pe care trebuie sa o prepari neaparat!

Cum se prepara:

1. Se spala intenstinele.

2. Cartofii se curata, apoi se rad pe ochii mici ai razatoarei.

3. Ceapa se curata, apoi se taie in cubulete mici si se prajeste pana o sa se rumeneasca

4. Se spala ciupercile si se taie in cubulete mici.

Citeste si: Asa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun. Reteta pe care o faceau bunicii nostri

5. Pieptul de porc se taie in cubulete mici.

6. Se pun si ciupercile la prajit pana o sa fie gata.

7. Punem toate ingredientele intr-un bol, apoi umplem intestinele cu ele si se leaga cu o ata la capate, urmand sa ul intepam din loc in loc pentru a patrunde bine.

8. Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 180 de grade.

9. Se baga carnatii pentru 40-50 de minute.

Tags : bucataria romaneascacarne de puicartofi