close

O reteta inedita de cartofi care o sa te lase cu gura cascata

O reteta inedita de cartofi care o sa te lase cu gura cascata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cartofi.

Lista de ingrediente:

-o lingurita cimbru;

-patru linguri de unt;

-doi catei de usturoi;

-700 grame cartofi;

-o lingura suc de lamaie;

-250 mililitri supa de pui;

-sare si piper, dupa gust.

Citeste si: Orice gospodina poate sa pregateasca aceste pateuri super rapide cu cartofi

Cum se prepara:

1. Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 250 de grade.

2. Se combina sare, cimbrul, untul topit si piperul.

Citeste si: Aceasta este pe departe cea mai rapida reteta de pateuri pe care am preparat-o, pateuri de cartofi cu ciuperci

3. Cartfoii se taie in rondele de 2,5 centimetri, apoi se amesteca cu compozitia de unt.

4. Luam o forma adanca si asezam cartofii pe un strat, apoi se bag pentru 15 minute pe fiecare parte.

5. Se scot si se intorc, apoi punem supa si sucul de lamaie, ursturoiul maruntit, urmand sa bagam la cuptor pentru 15 minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Orice gospodina poate sa pregateasca aceste pateuri super rapide cu cartofi

Lista de ingrediente pentru aluat:

-doua oua;

-sare, dupa gust;

-300 mililitri chefir;

-800 grame faina.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-800 grame cartofi;

-verdeata, dupa gust;

-100 grame cascaval;

-o ceapa;

-sare, piper, dupa gust.

Citeste si:La mine acasa, aceste pateuri nu apuca sa se raceasca – Dispar foarte repede din farfurie. Uite cu ce le-am facut

Cum se prepara:

1. Dupa ce am curatat cartofii ii punem sa fiarba.

2. Pentru aluat este necesar sa amestecam ouale, faina, chefirul si sare.

3. Se lasa sa se linisteasca putin cat timp ne ocupam de ceapa.

4. Ceapa se pune la prajit.

5. Cartofii se lasa la racit, apoi ii pisam si punem cascavalul ras, ceapa si verdeata tocata marunt, urmand sa punem piper si sare.

Citeste si: Pateuri super gustoase cu branza de vaci dulce

6. Aluatul se imparte in doua parti, apoi se intinde intr-un strat.

7. Cu ajutorul unui pahar realizam niste cercuri.

8. Se pune umplutura pe mijlocul fiecarui cerc, apoi lipim marginile si se presam incet.

9. Se formeaza pateurile sub forma unei turte.

10. Le prajim pana o sa se rumneasca.

11. Se servesc atat fierbinti, cat si un pic racite.

Tags : bucataria romaneascacartofi